Sunday, February 28, 2021

Minns att vara ett fördomsfullt rumphål!

Av nån anledning tycks våren vara en tid då attityder och förhållningssätt som hänger ihop med rädsla för det främmande och för att bli lurad, får ny luft under vingarna. Kanske är det det, att solen börjar skina och folk vill påminna varandra om att inte bli alldeles för uppsluppna i ljuset och istället minnas vara fördomsfulla rumphål, vad vet jag.

Nåt som hör ihop med våren är varningsinläggen om förgiftad hundmat som nån trott sig se lite här och där, ingen vet nånsin exakt var. Och nu har jag stött på flera inlägg som varnar för tiggare.
Folk har tiggt pengar i alla tider, vad är det för konstigt med att nån är totalt pank och sen prövar lyckan genom att fråga runt på parkeringsplatser ifall nån har slantar över? Jag brukar alltid stanna ifall nån frågar mig något och ge några euron ifall jag har. Jag ser inget problem i det och jag bryr mig fan i vad de använder mina futtiga slantar till, hur som helst har jag det ju bättre ställt än dem.
Men det tycks vara OERHÖRT triggande för inåtvända finländare att behöva befatta sig med denna misär alldeles på nära håll och förödmjukas så till den grad att man tvingas öppna munnen och säga NEJ till en annan medmänniska.

Hoppas ni är lugna och nöjda i denna sprickande knopparnas tid. I skrivande stund är det gassande sol och ÅTTA grader ute, åtta. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, känner mig både hoppfull och desperat på samma gång.

No comments: