Tuesday, January 19, 2021

Nittonde januari + FRAMTIDSSPANING!

Jag fattar inte att det är nittonde januari idag, låter som ett skämt, månaden har ju just börjat? Nå, bra att de här eländesmånaderna rusar iväg ändå.
Snuset är slut. När snuset är slut, får man ta till sin egen inbyggda fokus, som är som ett par förvridna vindrutetorkare som förgäves vispar över en sprucken vindruta. Det är lite som att vakna upp om morgnarna, först får man ta sig ur alla inbillade lager av ruttenhet, smegma, ektoplasma och livsnöd som spunnit en puppa kring en om natten. Sen får man gå runt ett par varv, så att benen minns hur man går, ihopkurad ta sig nedför trapporna så att chocken över att stå upprätt inte överraskar en totalt. Och sen får man åstadkomma en smörgås och äta den, för att sen gå tillbaka och lägga sig. Take notes!

Idag har jag lovat mig själv att om jag avslutar min lilla A5-teckning, så får jag lov att spela Lotro till kvällen. Grejen med sådana här löften numera, är att jag ofta bara skiter i vad jag satt för löften åt mig själv och går direkt till belöningen i varje fall. Sådär är det att vara vuxen, man bara belönar och belönar sig själv för ingenting hela tiden! (Läs: jag, ni andra är säkert mycket mer ansvarsfulla och förståndiga.)

Framtidsspaning:
Men nu kom jag just från duschen, och då slog det mig, att framtiden högst antagligen kommer att innebära FÅ men KVALITATIVA klädesplagg, typ att man har tre par byxor, ett för varje väder, alla snygga och personligt anpassade. Samma med skjortorna, jumprarna och jackorna. Tror det blir mer och mer så att folk vill ha mindre prylar och mer kvalitet. Det är en naturlig utveckling i och med att folk får insikten i att exploateringen av planeten och arbetskraft inte kan fortsätta, samt att det finns en enorm marknad för kvalitativa kläder som riktar sig in på specialintressen och personliga preferenser. Plus att jag mer och mer ser en tendens i folks köpbeteenden, att de vill ha EN bra grej istället för fem halvbra.
Så att, så småningom kommer bergen av unkna tröjor och T-skjortor i garderoberna att förpassas till nåt slags sophög eller förbränningsanstalt, lopptorg kommer mer och mer att rikta sig in på retro- och klassiska prylar som aldrig går ur mode eller alltid är behändiga.

No comments: