Thursday, February 27, 2014

Skitdyr frisyr med våningar och hår i tre olika röda nyanser

Är urtrött efter dagens eskapader men måste ändå lite berätta om vad jag har varit med om. Var hårmodell för en frissa här i Åbo, de testade lite klippningar och hårfärger och grejs. Tyckte lite att det var som att vara en del av nåt slags alien universe där allt handlar om kodspråk och fake laboratorier fastän det enbart handlar om HÅRFÄRG! Blev klippt och färgad i timmar, håret delat upp i flera delar, rent surrealistiskt. På kvällen var det en slags "show", en demonstration för andra frisörer inför FULLT AUDITORIUM, där stapplade vi hårmodeller in en efter en medan dom förevisade och babblade & pekade på en tavla full med detta kodspråk för hårfärger. Folk satt och antecknade, ANTECKNADE! Hade lust att brista ut i gapflabb hela tiden men det var ju bara att hålla god min, hade fått pizza och mandariner bland annat. Efteråt blev vi modeller uppradade under ett strålkastarljus och folk stod och fotograferade som vi vore nåt slags nytt experiment, genmanipulerade grodor.
Känns bara så totalt absurt att det här är en "vetenskap", en industri som kostar massvis med pengar, vill inte ens drömma om alla de pengar som går åt till att upprätthålla fånerier som detta hur folk ser ut och vad de gör med sina hår. Ska nu bara kort konstatera att jå, det var en upplevelse. Och jå, kan tänka mig att göra det igen, även om aktiviteten kanske tål att ifrågasättas. Nu har jag en skitdyr, relativt ful frisyr med våningar och hår i tre olika röda nyanser. Hoppas det där jäkla plattjärnets verkan har slutat i morgon.

Till sist: världens kanske bästa sketch om frissor:

2 comments:

walopää said...

ha ha, konceptet "laboratoires garnier" har jag skrattat åt ända sen jag såg på kommersiell tv sist, då en gång på 80-talet.

ponks said...

Jag med :) Ser på videon med jämna mellanrum och fnissar i halsduken.