Tuesday, February 25, 2014

Sandlådskanten

Efter dagens gradumöte vet jag faktiskt inte mer vad jag ska göra. Professorn sa, att det verkar som att jag i min gradu redan på förhand vet svaret och sedan mest försöker hitta saker som exemplifierar det jag redan vet. Med andra ord är det inte nån egentlig undersökning jag gör, jag forskar alltså inte i "hur genus beskrivs" som det är meningen. I princip har han ju helt rätt. Jag vet hur det ligger till, och så hittar jag exempel på det. Men fan anamma.
Nej, nu skriver vi inte mer om det.
Jag vet inte hur attan jag ska få mig själv att hålla ihop under det här resten av året. Plötsligt är det liksom redan MARS om några dagar, vilket borde vara härligt, men jag känner nästan håret falla av på mig av tanken på allt som måste bli gjort innan sommaren. Jag är så fruktansvärt oproduktiv så det finns inte! Okej, antar att det här nog är en bekant situation för många. Men när jag läser de där namnen på folk som disputerar och annat, så ter det sig liksom så långt borta. Hur fan orkar de?! Det är det enda jag tänker. Vad driver dom? Varför sitter inte folk på sandlådskanten och diskuterar vardagliga saker istället? Okej, sandlådskanten, det var kanske lite långsökt.

3 comments:

M. Lindman said...

Oj, oj bekant läge. MARS: PANIK, PANIK! Jag diggar det här med vårluft och sånt men satan att det ska ske mirakel innan juni. (Och nä, jag vet int hur folk fixar det heller; jag sitter och slösurfar på facebook istället.)

Funderade lite på det där med att du enligt din handledare på förhand vet svaret. Men måste det inte i viss mån vara så? Vad skulle det vara att helt i blindo rota bland empirin? Man måste ju ha nåt slags formulerad fråga eller perspektiv som man sen belyser med nåt annat. Så tänker jag.

ponks said...

Han tyckte mera att jag hade en sån där "ton" i texten, som att jag ville ha underlag för vad jag redan visste, medan min frågeställning är "HUR beskrivs genus i HBL:s konsertrecensioner?" Enligt honom borde jag liksom bara helt kallt ta upp exempel på hur genus kommer fram i recensionerna, inte låta mina egna antaganden och åsikter komma fram så mycket, låta mina exempel tala för sig själva. Antar jag att han menade.

Men jo och nä, jag vet inte. Får väl ta och hålla den där frågeställningen i huvudet och sen skriva om lite.

den elaka bloggaren said...

kan du inte istället för att vara produktiv, du som är så där musiker, höra lite på kongo starr?

https://soundcloud.com/happyboys-1/kongo-starr-feat-big-v-lazy