Wednesday, December 05, 2012

A seven year old parrot story

Tänkte att jag inte direkt skulle komma hit med nån emotionell svada över att jag nu har gett bort mina nymfkakaduor, men NU HAR JAG JU GJORT DET! Va fan har jag gjort?! Åkt till Pansio, träffat en dam med fem katter och två akvarier, två fåglar, en hund och en utslagen man som jag märkte att låg under filtar i soffan först efter flera minuter. Hur som helst, så pratade hon så passionerat om sina fåglar och sina planer, så jag helt enkelt inte kunde låta bli att bestämma mig för att ge mina fåglar åt henne, ja tamejfan, det var nog nästan så det gick till! Och rätt som det var så körde hon iväg med Fjutte och Nefi sådär bara, "tämä on onnen päivä" sa hon. I utbyte fick jag nån slags gammal växt som växer lite speciellt som en solfjäder och som får fantastiska blommor som blommar bara en dag. Apostlalilja, heter väl en sån blomma. Och sen kom storgråten. Att nu är gojorna borta 4-ever, nu är mitt längsta förhållande nånsin slut. Men samtidigt så säger ju resonen där bakom att det här var ett bra beslut.

En papegoja: katastrofalt.
Två papegojor: lite bättre.
Fyra papegojor: ETT JÄDRANS PAPEGOJLIV!!

Senare ringde tanten och berättade att mina och hennes fåglar kom bra överens. Jag försökte berätta om allt vad mina gojor har varit med om, översatte frenetiskt hök till haukka på Lexin medan jag försökte berätta om vilka olika djur som har försökt anfalla mina fåglar på Vessö. Det är roligt att prata finska när nervositeten släpper. Jag log genom hela samtalet.

3 comments:

M. Lindman said...

Fint skrivet!

Anonymous said...

Sunkigt värre att ge bort papegojorna men de kommer att ha det jätte bra där ! kanske du kan åka och besöka dem någon dag om tanten är trevlig och pratsam :)

Kontinuitetsvägraren said...

Tack, Mari!

Hon var nog trevlig o jag tror inte det skulle vara några problem att åka o hälsa på. Känner mig nog lite som en usel människa som inte kunde ta hand om mina egna djur until the end, men sen å andra sidan så har mina papegojors historia hittills varit en solskens-en; alltid utvecklats till det bättre:).

Men sjukt så man ändå kan sakna ett par skitande, skrikande flygfän!