Tuesday, January 07, 2014

I brought you a Christmas tree, now watch it die!

Det är nånting så erbarmligt patetiskt över detta års januari; detta ihållande regn i kombination med barrande julgranskrakar som burits ut och stå vid roskisarna. Synen av de där skeletten till träd som står där i duggregnet, jag vet inte, den väcker en lust hos mig att både fnissa och sucka på samma gång. Har sedan barn undrat varför man överhuvudtaget ska hugga ner och bära in levande träd och klä dom i allsköns bråte - ungefär som med snittblommor är det, ingen jävla nytta - "i brought you a Christmas tree, now watch it die!". Nå, vet också att man inte ska ondgöra sig nåt desto mer över mänsklighetens små finurliga traditioner - vi tycker om att leka herre över allt som växer och lever. Vi ser det som det mest naturliga i världen, att eftersom vår midvinterhögtid kräver det, så har vi all rätt att hugga ned levande träd, väcka dom från sin vintervila och sen förnedra dom genom att ta dom in i chockartat torr inomhusvärme, klä dom i glitter och fanskap, se dom långsamt dö. God Jul!

3 comments:

walopää said...

sâ där har jag ocksâ alltid tyckt o tänkt

den elaka bloggaren said...

"det var för varmt och granen barrade hela tiden" - sku passa lika bra på mayhems klassiska skiva som "det var för kallt och blodet levrade sig hela tiden".

ponks said...

Haha, jo lite mer hemmatouché.
Försöker ibland trösta mig med tanken på att släktet gran knappast far illa av att man hugger ner några av dom emellanåt. Om man tänker att granar egentligen är en enda stor gran, bara. Fast ändå tycker man ju synd om de enskilda individerna.