Sunday, December 08, 2013

Det där hur man ser ut

Det värsta med att vara nånstans där man borde se åtminstone "någorlunda representabel ut" är att jag inte längre ÖVERHUVUDTAGET har en aning om hur pass sliten jag ser ut. När jag ser mig i spegeln, ser jag påsar under ögonen som dessutom ter sig mindre och mer insjunkna än vanligt, jag ser förstorade porer och slitna kläder med trådar som står ut här och var - men sen tänker jag att tänker inte alla så, att dom alltid ser lite slitna ut? Alltså att det där eventuellt bara kan vara jag som överdriver? Hur ska man veta om man är klarsynt eller löjligt självkritisk?
Brukar ha för vana att innan jag går hemifrån, fråga att "kan jag gå såhär" bara för att få en utomstående kommentar om hur jag ser ut. Svaret brukar vara ett självklart "ja" men sen om jag ställer följdfrågan att "ser jag ut som att jag har dokat i fem dar och inte sovit alls?" så blir svaret också "ja". Så att, vad ska man liksom tycka och tro? Hur ser jag ut? Förut kunde jag lita på ungdomens skönhet och att man alltid kunde gå ut hur som helst och ändå bara te sig lik en frisk sommarvind. Nuförtiden borde man välan sätta lite tid ner på att dölja tidens små skavanker, foundation och grejer (det räcker med att vaka två timmar extra - sen ser man ut som att man suttit vid sidan av sitt döda husdjur och sörjt i en vecka). Jag brukar köra med att flina riktigt brett åt alla jag pratar med, chefer och liknande, när jag är osäker på hur sliten jag ser ut - inbillar mig att rynkor, ögonpåsar och elände syns mindre om man ler.
Ett av mina mardrömsscenarion är att chefen kallar mig lite åt sidan och frågar typ "hur står det till egentligen" eller "det här är lite jobbigt, men du kan inte se ut såhär när du är på jobb". I och för sig hade det varit ganska befriande, för då hade jag kunnat skratta ett trött, arrogant skratt, himla med ögonen i ett underförstått "mitt liv är så  mycket bättre än ditt"-samförstånd och sen gå hem för att aldrig mer komma tillbaka.

4 comments:

walopää said...

herregud börja inte med nån foundation. det är säkraste sättet att se rynkig ut. drick mycket vatten, såhär i centralvärmetider blir man lätt uttorkad. och ska du smörja nåt i facet så låt det vara kokosolja, ekologisk.

ponks said...

Ajaj, kapten!
Men jag som tycker foundation (i egen hudfärg) täcker så bra? Alltsomoftast kör jag med ingenting o så har jag alltid gjort - men alltså nån gång då jag bokstavligt ser ut som att jag sovit utomhus (rödflammig och eländig) brukar jag dra ett varv med foundation över bara för att det är lätt och ger helt ok resultat, FÖR STUNDEN. Men kanske inte i längden...

walopää said...

joo fan vad jag är beskäftig. borde sluta med det men kan inte? ja, vad vet jag om vilka alla som går omkring med foundation som funkar så bra att den inte ens syns. jag ser bara den som märks.

ponks said...

haha! ja vad vet man!