Monday, October 10, 2016

Inktober #10, skrivande och slut på godiskrossandet

Började dagen genom att radera ALLA Candy Crush-varianter jag hade installerade på mina diverse plattformer, för det är bara att konstatera: jag hanterar inte ett sånt där "vanligt spelande", vad det nu sen är. Jag spelar tills jag dör, tills banorna tar slut, jag låter den enfaldiga musiken bli ett fängslande soundtrack till min tillfälliga värld full av grädde och striped candies, tills blodet blir till sticky barbecue sauce i min kropp, eftersom jag även glömmer att dricka vatten medan jag spelar.
Igen ska jag börja ett nytt liv, livet utan Candy Crush.

Idag var jag nästan lättad över att måndagen kom: äntligen skulle jag jobba o skriva istället för att spela & trycka i mig metervis med Dubbelnougat. Och det är väl dags att dra det ut ur skåpet, fram i dagsljuset nu: jag skriver på en satans roman. Det blir vad det blir, men för en gångs skull, för första gången i mitt liv kanske, så känns det som att jag håller på med en sak som vill bli gjord, på nåt sätt. Det är liksom inte jag som vill göra nåt för att i slutändan få ära och beröm, vilket i de flesta vanliga fall brukar vara min största motivation. Nu är det en grej som jag bara vill göra och så gör jag det och det kvittar faktiskt vad som händer i slutändan, jag kommer hur som helst själv ändå att vara så kär i den här berättelsen och den speglar på många sätt olika fiilisar och grejer jag gått o tänkt på under de senaste tio åren minst. Så i alla fall är det ett fint tidsporträtt åt mig själv, om inte annat. Och det är klart att jag även vill ge ut skiten! På förlag! Men det är liksom en bisak.
Men nu ska jag inte skriva mer om det - som sagt: jag tycker det är lite tjatigt att skriva om att skriva - i de flesta fall - inte om man t.ex. har en blogg som uttryckligen handlar om att skriva och som kanske riktar sig till andra skrivande människor - that's a whole different thing.

Mina inktober-inslag blir bara mer asketiska för varje dag som går, idag med temat "jump" och jag var lite suicidal igår så därav den dramatiska iscensättningen.


4 comments:

Kugge said...

Hahah kände ren ett sting i mitt hjärta kring dissandet av skriv om skriv. Tur att du räddade det där! Men åh, ska bli så roligt att få läsa mer om Gun!

ponks said...

Jo, grejen med att skriva om att skriva är att jag själv inte vill ventilera allt för mycket om hur det går med min egen skrivprocess. Tänker att jag tröttnar på den på det sättet, eller att jag tar udden ur den, på nåt mysko plan. Vill att all min fokus på texten ska gå till TEXTEN, om du förstår vad jag menar? Men jag ÄLSKAR att läsa om andras skrivprocesser! paradox där? Haha.

Koko said...

Modigt att radera all Candy Crush. Jag borde egentligen också, det händer att jag stress-spelar tills jag bara ser färgkombinationer när jag blundar... Kan bara inte föreställa mig det. Ska prova detox först.

ponks said...

Åh ja, de där candyna som far omkring när man ska sova...