Sunday, March 31, 2013

Två saker som gör mig rabiat på arbetsplatser

1. Att man låter plantorna dö
Man kan nog sköta om alla världens pappersuppgifter, pointless analyser, grafer o mänskligt tjafs, men inte se till att växterna i kafferummet hålls vid liv.

2. Att man kokar överdrivet mycket kaffe som sen blir å stå
Koka kaffe efter förbrukning för bövelen. Fair Trade-kaffe finns aldrig på arbetsplatser.

2 comments:

Pia Karoliina said...

Haha. Joo, fast å andra sidan stör det mig otroligt att man kokar för lite kaffi också. På administrativa sidan är det alltid kaffe klockan nio och två, och jag får sådan ångest av det att ingen gräns. Liksom va fan, man kan väl sätta på en panna 10 om man har lust och så får man själv gå och ta men nej, e du inte där senast 09.10 är kaffet slut. På vår lista av förbjudna kaffen är rejäl handels-kaffe, det ska bara vara juhla mokka eller presidentti. Jag trodde jag sku gå under när de skämtsamt visade mig listan på min första arbetsdag. Innan jag går på mammaledigt tänker jag smuggla in dit några sådana paket så har de att funsta på :)

ponks said...

Jo, det tycks vara strikta regler när det kommer till kaffedrickning på arbetsplatser i Finland. Vad tokigt med det där nio och två! Och hur kan man INTE få köpa rejälhandelskaffe?! På mammas arbetsplats var det nån tant som sa att "det inte smakar lika gott" men sen hade mamma ändå smygköpt Reilukaffe och ingen hade ens märkt. Så klart. Tantor.