Saturday, March 23, 2013

Att äta groddar

Kom att tänka på nåt ganska konstigt eller riktigt självklart just, medan jag tråttande munnen full med groddar. Tänkte på hur det känns i munnen när man äter groddar, som att man äter nånting levande, nånting som ger en slags livskraft åt en på ett mycket konkret sätt, det kan vara bara inbillning, men i alla fall. Jämförde sen med att äta t.ex. fryspizza, hur det känns som att man äter en smaksatt, uppblött, infettad och hårt kryddad pappskiva egentligen, att man nog blir mätt men att det inte känns som att man får något ut av den där mättnadskänslan, på nåt sätt.
Kanske det där med raw food inte är helt bara bullshit ändå? Kanske man borde tråtta munnen full med levande saker lite oftare.

Sen är det ju också lite roligt, att vegetarianer och veganer egentligen är dom som på riktigt äter levande organismer, medan köttätare äter sånt som redan har dött. Fast köttätare äter ju sånt som har dött i onödan, medan veganer och vegetarianer äter sånt som är förnybart, sånt som inte tar skada av att man river bort en bit av dom (hehe) och äter upp dom. Nu kom jag att tänka på det där folket som tappar blod av t.ex. hjortar och dricker blodet för att få styrka. Det är ju lite elakt mot hjorten, men egentligen inte så illa kanske? Att bli av med lite blod lär ju vara rent hälsosamt och om nån dricker upp det, är det ju ändå bara hemåt.
Sen tycker jag heller inte att det alls är illa att till exempel äta småkräk från skogen, i fall småkräken inte är utrotningshotade. Vi borde satsa mer på att äta gräshoppor och sånt, antagligen.
Eller nåt. Nu ska jag gå hem.

2 comments:

Micke said...

Grattis, nu startade du en ny diettrend igen. Bara äta levande saker. Det här kan sluta illa ... ;)

ponks said...

Jag har för mig att den där dieten finns och är rätt så populär också. Om det inte är den som är det här med raw food till och med.