Monday, April 20, 2015

Jaha, riksdagsvalet.

Det gick så klart åt helvete... eller ja, för att inte låta så cynisk: det gick –tyvärr– åt helvete. En abortmotståndare och pälsfarmsbejakande miljonär vann. De rasistiska, elaka och totalblåsta blev Finlands andra största parti. Och vänstern gick neråt. De gröna gick upp och det får man väl vara glad över, liksom man också kan glädjas åt Lis framgång. M skriver förresten en fin text om valvakan.

Idag morse ville jag spontant designa en ny logo åt Vänsterförbundet. Samtidigt hade jag ett inlägg i vilket jag ville förklara varför man egentligen borde rösta vänster om man vill rösta grönt i tankarna, eftersom De gröna ofta dansar efter borgarnas tillväxtnippriga pipa. Men ja, sen blev jag bara fruktansvärt uppgiven. Folk är helt enkelt inte intresserade av att veta, det är det enda jag kan komma att tänka på som förklaring till hur det nu gick såhär i det här valet. Folk är inte intresserade. Ja men skit i det då.

5 comments:

walopää said...

Let's not skita i det, då blir det bara mer persu. Skriv, snälla, den där texten!
Vem är M och var är texten?
Hurra för Li!

ponks said...

M är en viss chef som vi filmade häromdan :). Texten hittar du om du klickar på länken! Syns!

linnea p. said...

Önskar att du orkar skriva det där inlägget ändå! Vacklar alltid mellan grönt och vänster och vet sällan vilken jag ska välja, så jag brukar oftast låta valkompasserna mer eller mindre avgöra vem min röst går till.

ponks said...

Okej! Ja men om ni verkligen vill läsa om sånt där så, öhm. Måste jag väl samla tankarna här så småningom och få till det där inlägget. Funderade annars också på att redogöra för allmänna missuppfattningar om vänstern, som det här att man drar likhetstecken mellan Sovjet o vänster, till exempel. Urk. Men få se nu om det blir ett sånt där inlägg. Ge mig några dar! (Veckor?!

linnea p. said...

Ja! Toppen, åt allt! :)