Thursday, March 26, 2015

Mentalitetsskifte

Sånhär är jag nuförtiden, att jag skriver till mitt jobb att jag inte alls kan jobba inkommande månad, överhuvudtaget, fast jag nog antagligen skulle kunna, i alla fall lite. Jag bara måste inte. Och framför allt så vill jag inte. För att jag klarar mig; jag har redan tillräckligt. Det komiska är att jag då jag hade tusentals euro på banken var mycket mån om att hålla summan något så när konstant - jag tog allt jag fick. Nu när jag hela tiden spelar fram och tillbaka med tre siffror på kontot så tänker jag mera att, äh - jag klarar mig. Mentalitetsskiftet är slående.

2 comments:

Mustikka said...

Alltså jo fan, vad det där stämmer precis, desstu mer man har desstu mer är man mån att man ska ha lite "emergency pengar", sen när man har typ inget, eller ja nog ngt men mycket lite i jämföran, så stressar man också mindre om det och märker, igen, att man klarar sig på ganska lite.

ponks said...

Jo, precis så är det. Jag trodde inte på det där innan, höll hårt i mina besparingar, men sen en dag så stirrade jag på mina 198 euron i saldot, eller vad det nu var, o tänkte att "nu får du int bli i panik". och jag blev int i panik, o sen kom lönen och bostadsstödet. Och så betalade man hyran. Och så gick det ett par veckor och det ramlade in en till litn lön. Och ja, sådär rullar det på.