Tuesday, March 03, 2015

Dagens iakttagelser

1. Tiden! Vart går den? Jag vet att detta är en ytterst klyschig fråga men ändå så ständigt relevant. Vart for de senaste sjutton minuterna till exempel? Vad gjorde jag?

2. Jag är aldrig riktigt så bra som jag tror att jag är. Men ändå förvånansvärt bra.

3. Jag har börjat titta på jobbannonser. Jo, sådär går det. Jag fixar inte arbetslösheten riktigt fast jag har hur mycket som helst jag kunde göra som kunde hålla mig sysselsatt länge och som till och med göra mig försörjd. Jag tror att jag behöver ramar, tider och inrutade, konkreta uppgifter. Det är väl inget konstigt med det?

4. Jag skrev det här blogginlägget för att det är en halv timme tills jag ska gå. För att fylla ut tid. Det känns som att allt jag gör är fyller ut tid. (Var är passiooonen?!?!)

5. Jag har som en fuktig eld inuti mig.

6. Emellanåt är jag övertygad om att det ska bli världskrig och en liten jävel sitter och håller tummarna. Det är säkert väldigt dumt men jag vill ha nån form av radikal förändring. Jag skulle villa vara med om att bygga upp ett samhälle, inte se det långsamt bryta ner sig själv.

7. Jorden utanför påminner om en enorm övervattnad blomkruka.

8. Jag önskar att jag kunde se detaljerna bättre, och överlag; att jag vore full med finurliga formuleringar.

9. Sista snusprillan åkte in där. Nu är det bara jag och icke-beroendet.

10. Det är så obeskrivligt jävla viktigt med bra trummisar.

Och jo, en grej till:

11. Jag är så fruktansvärt, imbecillt trött på konsumtionssamhället. IKEA till exempel. Jag kom på varför jag älskar krukväxter och plantor så mycket. För att det är svårt att utnyttja någon i samband med dom, eller att nån ska ha utnyttjas för växters skull liksom. Man kan inte föreställa sig en enorm VÄXTINDUSTRI med barnarbetare och underbetalda asiater. Fast antagligen finns det också i form av banan- och palmoljeplantager. Men ändå grundtanken; växter behöver vatten och ljus och sen fixar dom resten själva, typ. Svårt att göra nån jäkla business av det.

3 comments:

M. Lindman said...

Bra iakttagelser! Fattar helt det där med jobb och att behöva ramar. Är i samma position. Here we come, arbetsmarknaden!

ponks said...

Here we come & there we are.

Wayan Ludra said...

good blog
sewa mobil di bali
bali wisata murah
bali paket wisata
bali travel online
bali seo
ubud area rooms
budget room in ubud
budget hotel in ubud
bali spa