Tuesday, March 17, 2015

Aaaaaaaargh

För att inte FB ska få ta del av mina frustrationsutbrott, så här, bloggen. Varsågod. Satan vad jag är på dåligt humör. Det känns som att jag inte har kontakt med någonting väsentligt, alltså jag bara flamsar runt i mina lösa kläder och lösrycker i trådar som inte leder nån vart, halvhjärtat tar jag tag i nånting här och där och jag har ingen jävla känsla av att ha åstadkommit nånting som helst, eller som att jag har nånting som helst på det klara bara. Inte ens tonörat är vad det brukade vara - eller kanske var det alltid såhär skit. Sjunger vagt, illa och ibland falskt och INGET gör mig så arg som när det blir falskt: jag vill sparka på stenar, det känns som jag faller och inte längre minns vad som är väggar, tak och golv när jag inte har alla tolv tonerna på rätt plats i huvudet, jag blir förbannad. Jag vill ha KOLL på det där, jag HAR koll på det där. Världsharmonin, skulle jag tappa mitt tonöra skulle jag vara helt jävla förlorad, jag kan lika gärna gå och sova och inte vakna mera, för helvete. Och ut kommer det bara fucking mediokra saker och jag blir ARG, arg arg, för är det nånting som gör mig närapå bitsk så är det när nåt man har föreställt sig vara världsomvältande intressant visar sig vara bara strunt.
Samtidigt, på andra kanaler: andra som får uppmärksamhet, skit som förökar sig, eländes eländes eländes jävla skit som ska ut ur alla kanaler. Jag blir avundsjuk och stridslysten. Känner mig på gränsen till sammanbrott, känner mig totalt inkapabel och godkänt crazy, sådär att nu är jag kanske äntligen snart så pass desillusionerad att jag med gott samvete kan ta kontakt med en klinik, MEN NEJ, jag är bara frisk, OVANLIGT jävla frisk och klarsynt och det är meningen att jag ska klara mig alldeles utmärkt fast jag vantrivs hela fucking jävla tiden. Aaaaaaaargh.

Nå väl. I morgon ska jag till Borgå och avlämna hund över helg inför vasafärd. Deadlinen för det här musikmakeriet närmar sig med stormsteg, men jag tror att ett par dagar då man sitter i tystnaden och enbart tänker på text och tongångar kan vara precis vad jag behöver nu såhär i slutstressen. I tystnaden ger sig saker oftast helt av sig själv. Man kan stå i timtal och försöka fila på en jävla mening och sjunga den på 500 olika sätt varav inget är ett sånt som man verkligen gillar - sen går man och sova och drar gardinen ner och med ens, nånstans i bakhuvudet sjunger en liten pillemar den där strofen precis så som den ska vara.

7 comments:

linnea p. said...

Om jag får vara lite äckligt hippieartad: Det är bara temporärt, ebb and flow, dude~
Känner SÅ bra igen mig i det du säger, den där ilskna frustrationen på att en själv och typ kosmos på nåt jävla sätt tycks motarbeta en. Brukar försöka tänka på det under såna gånger att det GÅR nog om, att det är inte för evigt... faaaast det brukar kräva sin beskärda del av arga svordomar och vresig tid innan jag ens minns att börja låtsas att jag på nåt vis vore en semiharmonisk person som är okej med pissdyngan.

MEN VASA! Det var egentligen det jag skulle härja om. HUUUUR ser ditt tidsschema ut? Det är jag mycket nyfiken på!

ponks said...

Javisst, det är temporärt och det är kanske därför jag alltid skriver just när jag håller på att braka ihop - det känns som att det är första steget att ta sig ur skiten, att konstatera lite att "no e he nu saatan"...

NÅ VÄL, men jo Vasa. Vi är ju där i egenskap av icke så trevlig angelägenhet, nämligen begravning, men nog ska man väl få några stunder till fritt förfogande. Kan messa dig så ser vi närmare! Sku va urnajs att ses.

walopää said...

Jaha, låter som födslovärkar, det är ju aldrig kul. Men nödvändigt för att omvandla goda ideer till nåt färdigt. Kämpa på, snart känns det bättre.

ponks said...

Åh tack - skäms lite för att jag klagar o väsnas här när jag egentligen nu äntligen sysslar med sånt som jag verkligen älskar & har drömt om att få göra - så det ska tas med en nypa salt, detta ut-tut. Men ändå - har såna |§∞§$£ prestationskrav. Du vet.
over and out.

walopää said...

Jo men det hör till processen, smärtfritt skapande är tyvärr sällsynt.

linnea p. said...

Men sakran, naturligtvis. Så dum jag är. Mina kondoleanser till J och dig. Förstår att det kanske inte är den mest lämpade helgen att klämma in en träff, förstås, men ja, messa gärna om det ändå känns möjligt. :) (Kommer va i Kvevlax (av alla ställen) på fredag men utöver det är mitt schema sedvanligt tomt!)

ponks said...

Okej, lördag kunde funka! Men jag hör av mig. Via FB om inte annat.