Monday, August 08, 2011

"Akademisk högtidsdräkt"

Jag får ett akademiskt mail, vet inte ens vad det handlar om, bara läser och vet igen att nu kommer det nåt tokigt. Det finns anvisningar om doktorshattar som ska hållas i handen och hur man ska uppställa sig i ledet, "enligt ett visst formulär i anciennitetsordning."
Sen blir det besvärligt: "Respektive prefekt presenterar installanderna varefter
respektive installand ger sin installationsföreläsning (prefekt –
installand, prefekt – installand etc.). "
Klädsel: Långklänning eller byxdress för kvinnliga installander. Förresten, wtf är en INSTALLAND? Vad ska installeras? Den felande länken, den icke-existerande skruven eller inställningen för vettigt sunt förnuft?
Och BYXDRESS! Hallå! "Ja, den där byxdressen... vi får väl helt enkelt godkänna den. Den tycks vara här för att stanna." (Påhittat citat från 1982.)
Byxdressen kan också vara ett alternativ för oproportionella, för sådana som har fått tant-gasmage, också där för att stanna, en bågaktig utbuktning alldeles ovanför bältet, en sån som kan vikas in under byxlinningen istället för att fritt få välla ut under ett klänningstyg utan övergående sömmar.


Nästa projekt (eller ett i raden av opåbörjade:)
Designa en akademisk högtidsdräkt. Den ska ha plåt, fjädrar och en badbollslik konstruktion. Vid behov kan man kasta sig åt sidan och rulla ut. Man vet aldrig vilka (förfärliga) situationer man kan hamna i som as-kademiker.

4 comments:

M. Lindman said...

Lotta, jag tycker att DU ska bli rektor, prorektor, förvaltningsdirektör, kansler, bikansler, vicekansler, prefekt, viceprefekt, vice-viceprefekt, installand och universitetsKEJSARE.
Plus: go tant-gasmage.

Vihreä Lotta said...

HAHAHAHA. Det vet du vad det skulle bli av det. Jag skulle göra bondgård och åker av alltihopa.

M. Lindman said...

Ingen dålig idé.

jittermouse said...

De där doktorsinstallationerna är nog verkligen skrämmande.