Thursday, July 17, 2014

Ett sånt där sommarinlägg utan huvud och fötter

Lugn förmiddag i betongbunkern. Namnlös klassisk musik strömmar ut ur högtalarna och ett par loja turister strövar omkring i korridorerna. Inser plötsligt att halva sommaren typ har gått, och snart därefter att det inte gör någonting. För många innebär säkert sommaren en tid av en lång semester och återhämtning, för mig är sommaren bara en årstid, en doftande, varm och lite trög årstid i jämförelse med alla de där andra huttrande och hektiska årstiderna då dom flesta tycks ha bråttom nånstans. Oberoende av årstiderna tycks jag alltid hålla på med samma saker, men till hösten ska gradun vara klar (i vilken form som helst, jag orkar int mer) och sen blir det nåt helt annat för mig. Det kommer att kännas så himla befriande att lämna det här usla universitetet (förlåt, gäller inte alla institutioner) åt sitt öde.

Nytt för i sommar:
1. alkoholen smakar inte, i alla fall inte lika bra som förra sommaren.
2. jag har järnbrist. Fick inte ge blod igår, blev skickad hem med glass och smörgås i väskan.
3. jag är konstant trött (kan hänga ihop med järnbristen) och emellanåt känns det rentav som om man såg på allt inifrån nåt slags moln
4. jag orkar emellanåt rita lite. jag är en hejare på att rita, vet ni.
5. J ska bli kock. Det innebär att det serveras spännande maträtter hemma varje dag. Och att det på köksbordet ligger en ständigt vässad japansk kniv.
6. kolonilotten. Där växer det grejs, vet ni: rucola, koriander, rädisor, svinmålla, ärter, bönor, romersk sallad och rödbetor bland annat. Och en och annan vild jordärtskocka som man kan skörda till vintern.
7. och den största nyheten av alla: jag är harmonisk och underligt tillfreds med allt. Hoppas det håller i sig (fråga igen nästa vecka).

No comments: