Thursday, September 08, 2011

Men vad är det här för ett jävla språk?

Alla gör det, ingen fattar, ingen lyssnar, ingen lägger ens märke till vad som sägs. Till och med nära vänner har börjat göra det, dvs uttrycka sig såhär för att linka en grej på FB; "Är du bra på design, webb, organisering och vill jobba i världens mysigaste rööperi-team?" Det är tonen i det där påståendet som får mig att resa ragg av obehag - som om ett arbetsteam kunde vara mysigt, som om medlemsskapet i detta team vore extra eftersträvansvärt. Fy fan för hela den här smörjan om att försöka få ett arbete att låta lockande, att göra ett arbete till något man ska identifiera sig med, man ska bli firman, firman ska vara en själv, man ska få coola grejer från firman som gör att man till slut ska gå runt som en levande reklamstolpe, man ska vara ett bränd. Fy satan.
Sluta uttrycka er så äckligt. En firma är en firma. Vi är vi och några luktar illa, andra gillar svamp. Vi jobbar med olika saker. Ingenting är coolare än nåt annat. Punkt.

3 comments:

M. Lindman said...

WORD!
Och inte bara är sådant snack äckligt och motbjudande: det är farligt också. Just sån här coolhetssmörja om mysiga & kreativa jobb gör att företag kan exploatera människor, "för det är ju samarbetet som räknas och samarbete är ju mysigt".
Höh.

PS: Förra inlägget också helt underbart; det gjorde min dag; måste lästa det typ 5 ggr.

Vihreä Lotta said...

Jo, det är säkert farligt också, you probably know the details;) Jag bara iakktar och ryser.

Micke said...

Tja, då man jobbar ihop med folk i flera år så blir man mer än arbetskamrater, man blir vänner. Har teamet en bra samhörighet så kan även nya komma in och ta del av gemenskapen. Så funkar folk, vare sig man vill det eller inte.

Så personligen väljer jag när som helst den "mysiga rööperifiilisen" över en stor anonym konsultfirma. Men förstås beror det väl bara på att jag är insnöad.