Thursday, September 15, 2011

Hungrig? Hungrig-ofrivillig, hungrig-frivillig. Men ett fetto är ett fetto är ett fetto.

Nu är det Röda korsets hungerdagsinsamling igen, och eftersom goda vänner är med och arrangerar insamlingen i Åbo, har det blivit så att jag alltid brukar stå ett par timmar med en bössa jag också.
Det är alltid lika underhållande att stå i Hansa shoppingcenter, av olika orsaker. Idag konstaterade jag bland annat att anorektiker inte donerar till Röda Korset. Man kunde ju tro, att anorektiker kunde tänkas sympatisera med de som går hungriga, samt kunde man tänka sig att de har några slantar över eftersom de i varje fall inte spenderar sina pengar på mat.
(Haha, hoho. Ana-humor. Not funny. Very funny. You choose.)
Dessutom hade jag oturen att stå alldeles invid ett gäng värvare till Elixia, nån ny konditionssal som ska öppna i Åbo och som kom med nåt sånt där halut sä tulla jumppaamaan- erbjudande. Det är ju nog lite crazy att man ska stå och samla slantar till hungrande mänskor invid ett gäng som försöker fånga in mänskor som har ätit alldeles för mycket. Dessutom var alla Elixias värvare själva överviktiga, så feta att rumporna och låren knappt rymdes in i byxorna på dom, vilket man ju inte kan säga att var någon vidare bra reklam för Elixia. Så jag roade mig med att stilla svara "no sä tarvitset kyl tota liikuntaa enemmän kun mä" varje gång jag hörde dom kväka sitt syysliikuntaa-sinä-haluatko-mantra.
Och så, där har två timmar gått.

No comments: