Tuesday, August 09, 2011

Ugnspannkaka


Jag lagar nån slags pannkaka på morot, semlemjöl, yoghurt och på tok för lite ägg. Blir den här bra så tänker jag utnämna mig själv till Kokk Meister. Hursomhelst, alltid när jag sätter på ugnen så tycker jag att det känns så bisarrt att jag har ett strömdrivande, värmealstrande, helt lagligt instrument som blir över 200 grader varmt alldeles hemma, jag kan använda det och det kostar inte 25 euro per gång.
Om man får tro framtiden vi ska gå till mötes och ta varningarna om kommande energibrist på allvar, så ter det sig direkt ganska otroligt att man bara kan ha ugnen på hemma såhär, utan vare sig bokföring eller extra avgifter. Jag trodde att vi hade en kris här! Eller går jag bara händelserna i förväg?
Alltid när jag har ugnen på, så kan jag inte låta bli att samtidigt föreställa mig mig själv om tio år, sittandes på huk, smått paniskt i färd med att grilla en mjölig korv ovanför en lägereld. Och runtomkring mig; mörka skuggor, jättar av överfallna hus, doften av bränd plast och bensin.

1 comment:

NaNaVa said...

Wow, kan föreställa mig lägerelden och husruinerna