Sunday, August 21, 2011

Svampfeber

Jag har dille på svamp. Har flyttat ner till min lyckliga kolchos vid havet och skogen för ett par dagar, och ska bara samla på mig av dessa naturens läckerheter samt ligga i gungan och tänka på vad man kan göra med svamp. Jag har redan gått många rundor i skogen och samlat på mig en ansenlig mängd svamp. Karl-Johanssvamp, kantareller, smörsopp, aspsopp, tegelsopp eller apelsinsopp, vet aldrig skillnaden på de där, brunsopp och ja, det är ungefär det jag hittar samt vågar plocka.
I stugan luktar det svamp. I frysen finns det svamp. Igår fanns det svamp i min mage, gjorde en kantarellstuvning. Det var himmelskt. Tänk att det finns sånt där i skogen! Jag älskar att gå i skogen. Idag hittade jag ett kranie av en älg. Det hade stora tänder kvar, såg ut som riktiga tuggtänder så jag antar att det måste vara från en älg.
Det finns mycket svamp i år, många kremlor som jag vet att går att äta, men som jag aldrig vågar plocka. Det finns något som heter sillkremla, och vinkremla. Det tycker jag är fånigt, eftersom svamp inte har något med varken sill eller vin att göra. I morgon ska jag experimentera med en svamppizza av något slag.
Den här ovanför hade egentligen en ännu festligare färg men var helt enkelt för cool för att helt låta sig fångas på bildDet här är ingen svamp, men bara någo helmyskoga ägg som jag hittade vid en stubbe


Och här är älgkraniet med stora tänderna. Impressive shit!


6 comments:

jittermouse said...

Wow!!! Bryr mig inte så mycket om att äta de där evil things, men vad har du för kamera!?? Super foton!! :D

Vihreä Lotta said...

Jag har en liten pocketdigikamera bara. Ljusröd dessutom:D Men den har en kick-ass närbildsfunktion.

NaNaVa said...

Du skulle ju kunna göra en svampbok med den där kameran och dina vinklar! Skitsnygga bilder. Och jag tycker att älgkraniet borde komma med i svampboken!

Vihreä Lotta said...

Nämen tack. Älgkraniet tycker jag också skulle passa bra in med svamparna.

jittermouse said...

Whoah, verkligen kick-ass!! :D

Och JAG INSTÄMMER!! Art-svampbokNU!!!! Och sälj den på stockmann sen, eller kirjakahvila åtminstone om stocka är för kommerciell och messar med din konst. :)

Anonymous said...

Siisitiga bilder! Hälsnigar fràn Mocambique