Sunday, July 29, 2007The Finnish Gallup has made a survey that says 19% of the Finnish population doesn´t want a foreigner as a neighbour. NINETEEN PROCENT!! 92% doesn´t want to live next to a drug addict and 44% doesn´t want to have someone with mental problems next door.
Now, wonder why I don´t want to live in Finland?

11 comments:

amyndra said...

this scares me.

mauro said...

i will love to be your neighbour and visit you sometimes during the night!

ken said...

Det är mänskligt

ken said...

... att vara rädd för det okända. vore det annorlunda skulle vi knappast leva länge - bättre och vara gladare kanske, men troligen kortare.

ken said...

märk också att jag skriver på svenska så att utlänningarna i cyberspace inte så lätt ska kunna ta del av mina funderingar.
jag har tänkt leva länge, länge.

;) (måste väl sätta in nån smiley-typ för alla dem som inte känner mig)

Lotta said...

jo det är klart det är mänskligt att vara rädd för det okända, men jag blir inte mindre arg för det.
tror siffrorna ser helt annorlunda ut i t.ex. malmö, bara för att dom där fått tid att VÄNJA sig vid utlänningar då dvs, upptäcka att sidu dom var visst helt kivoga ändå, hehe. jaja. människan är DUM.

trollet said...

Kolla på oss finländare i bussen oxo, så jävla rädda för att måsta sitta brevid nån. Hellre står folk.. Jo, vi är inte precis det muntraste eller fördomfriaste folket. Visst är det mänskligt att känna sig osäker/tillbakadragen för det okända men när folk uttrycket det i form av hat, rasism, våld så är det inte längre ok. Rädsla kan man till och med förstå, men en utlänning som granne, NEJ satan!!

Vad tror folk?? För att man e utlänning så kliver man in genom fönstret, eller? Ajuu, glömde.. en utlänning kanske till och med hälsar i hissen eller i trappen, DET är ju allt för jobbigt. Nej ush, inga utlänningar till detta land.

Lotta said...

JO jag har inget intresse av att bo i ett land som är så underutvecklat när det gäller tolerans. orkar liksom inte se ett land gå igenom processen "vänja sig vid att Mustafa är en helt okej snubbe." Det känns så stenåldern liksom.

ken said...

hälsade faktiskt på Muhammed igår. Tror att jag var den ende... Han skjutsade Salma till fotismatchen och alla andra föräldrar stod bara i sina egna grupper utan att ta notis om mannen från flyktingförläggningen.

Vill inte påstå att jag är bättre än de andra - bara mer talträngd.

Lotta said...

Talträngdhet är nästan alltid positivt. Är man tillräckligt snacksalig så glömmer man bort vad rädslor heter, något som vi finnar nog hade kunnat behöva en injektion av! En PRATSJUKESPRUTA.

pia said...

Shit va bra att jag hittade hit Lotta. De e nog länge sen vi har setts men jag har hört storyn och varit glad för dina äventyr. Och du har så rätt att det slår gnistor om det, det ÄR jobbigt att sitta bredvid och kolla på när Mustafa långsamt, långsamt, blir "dendär äijän som har en blå bil och hatar spenat" från att ha varit "den där utlänningen".
Kramar. Hoppas vi ses snart!