Friday, May 03, 2019

Förmiddagsdravel

Ibland när jag bläddrar bakåt i bloggen här så tänker jag bara att herrigud vad här finns tavara! Här finns så mycket information, ska vi säga nonsensinformation som inte gör så mycket annat än beskriver sin egen tid. Såg en bild från 2012 och konstaterade att Pall Mall-paketen såg annorlunda ut då. Tid har passerat, liksom. Och jag bodde i gult trähus. Snart ska jag bo i gult trähus igen.
Nu är det förresten spännande, för i skrivande stund är J på kuntotarkastus i Åbo. Vi snackade igår och fick lite rysningar när vi tänkte på hur mycket pengar som nu ska pungas ut för den där lägenheten. Pengar man aldrig ser känns ofta så icke-existerande, stora summor ännu mer. Summorna är för svåra att föreställa sig, för många 50-lappar på hög liksom. Riktigt mycket pengar tar nästan ut sig själv så att det inte blir några pengar alls, fast så får man ju absolut inte tänka.

Nåja, hittade min recension av Betinkan, och drog en lättnadens suck när den inte var så illa som jag hade föreställt mig att den kunde bli. Vad är det här för tjafs, att jag har börjat oroa mig så mycket för mina texter? Det är ett ständigt pendlande mellan hybris och grymma självtvivel, finns en massa memes om sådant och jag tänker att eftersom det finns memes, så är det säkert allmänt. Och allmänt är ju bra? Men SÅ mycket självtvivel kan väl inte vara uppbyggande ändå?
Nåja, nåja.

Nu har det blivit så inihelvetes kallt. De lovade ju det, och det kom. Snö och hela faderullan. Man vill ändå inte tro det, förrän det händer och det här kunde lika gärna vara januari som maj, satan. Nog blir man ju förbannad. Inte är det såhär som man vill ha det, speciellt inte när april kom som en sydländsk älskare och fick en att sitta i T-shirt och lapa spessu-öl under Per Kalms ek.
Insåg just att jag alldeles snart har vårens bestyr undan. Och när vårens bestyr är undan, så kommer ju sommarens bestyr, som är cafét. Så ska T-shirts beställas och utställningsplanscher göras, och perkele, de tar ju aldrig slut, sysslorna. Till råga på allt har jag gått och sagt att jag kan dra till med en trubadurspelning på den alternativa årsfesten i slutet av månaden. Egna sånger och dragspel, står det i eventet. Nå, det är nu bara det att jag inte har skrivit några egna sånger och att jag inte har spelat dragspel på sisådär ett halvår åtminstone. Jag tänkte, att får jag inget till stånd innan den 10.5, så måste jag avboka. Det är faktiskt inte hela världen. Ingen förväntar sig något av mig, jag ska heller inte alltid tro att jag kan trolla fram underverk på en väldigt kort tid.

Idag tycks det vara fredag. Det är ingen reda med den här veckan, hur kan det vara fredag nu?
Idag ska jag till veterinären med Mili, den visar tecken på noskvalster, andas häftigt in luft på natten. Inatt låg jag vaken i säkert en timme och stressgooglade symtom och föreställde mig allt världens skit som hundar kan ha. Så nu ska den både vaccineras och undersökas, jippie.

No comments: