Tuesday, April 02, 2019

Tre tankar

Idag funderar jag på flera saker.

1. Hur bra Sverige är på att alltid ge uttryck av att vara i tiden (Greta) och att vara vågade, samt veta vad som gäller. Nu har 171 kulturarbetare skrivit på ett upprop om att Sverige borde avstå från att delta i Eurovisionen i Israel. Det bara känns så långt, långt borta att Finland skulle få till stånd något dylikt. Fast kanske, vad vet jag. Finland är nu bara nöjd om man ens får sjunga utan att få på käften.

2. Att vi ska åka till St:Petersburg I ÖVERMORGON! Bara för fyra dagar (alldeles för lite, vad tänkte vi?) men i alla fall. Är så om och till mig inför detta, landet i öster har ett mytiskt skimmer över sig för mig. Alla gånger när jag har åkt över gränsen, dag eller natt, så har jag förbytts till hyperintresserad/vaken/entusiastisk. Det är något med stämningen i det där landet, den synkar så med mig. Eller ja, så är det bara för att det är ett annat land och för att jag mestadels (MESTADELS) älskar andra länder.


Har läst lite ryska och hoppas att jag minns ens nånting och att jag får använda språket.

3. Fry screaming. En liten pollett föll ner här om dagen och jag fattade att jag var nära. Jag skulle nu villa kombinera traditionell sång med skrik, men allt jag hittills har försökt låter bara hemskt.

Skulle egentligen villa skriva nånting mer kanske, men har inte riktigt lust och inspiration. Är trött på mitt språk igen, mitt tama, upprepande tönt-språk. Nej, vill bara till Ryssland nu och sen komma tillbaka efter att ha varit med om något annat.

No comments: