Monday, December 10, 2018

Med en skopa vett kommer tiotusen skopor strunt

Är det måntro någon annan som bara tycker att det är alldeles enormt svårt att bara existera just nu? Jag tycker inte att jag har haft så svårt med decembermörkret när jag var barn, eller ja - det sög förstås då också, men kroppen hanterade det bättre, kanske. Men numera - det känns som att det här mörkret har flyttat in i en och satt sig i en, man är nästan grå - helt livlös och helt tom inuti, alltså TOM - det är nästan allt jag kan säga nuförtiden, när jag ska beskriva vad som helst, att det är bara TOMT.

Det var bara tomt alldeles just när jag skulle skriva nya låttexter, försökte hitta på nåt tema, skulle villa skriva nåt om dessa gulvästar till exempel, de här dårarna som snarvlar om "uppvaknande" och the storm som is coming men som egentligen bara är rädda för att vara utanför och bli lurade.
I samband med gulvästarna hänger "q"-anhängarna, som är Trump-sympatisörer och har fått för sig att staten döljer nåt slags mega-korruption som QAnon i samband med Trump håller på att uppdaga. Som vanligt när det gäller sånt här, så grundar alltihopa sig i bedårande tankar som "ett enat folk" och "folket mot den korrupta staten" - allt sådant här som jag också kunde skriva under, om det inte sedan hörde en massa annat fucked up shit till det: som att jorden är ett hologram och staten kontrollerar oss genom vacciner, styrd media och fake news.
I grunden ligger ett ganska intressant synsätt som rör sig utanför gängse partipolitik: det handlar om nationalism vs globalism. Då tänker man här att globalister är ett slags maktelit som är ute efter att frånta folket all makt, att styra genom skattemedel och tvång. Nationalisterna, däremot, är demokratiska, universella, öppna och ickerasistiska. Låter väl lite för bra för att vara sant? Tja, jag är ganska dåligt insatt i det här, så jag ska inte snarvla mer om det - tycker bara att det är HIMLA INTRESSANT att riktigt fucked up-grejer ofta grundar sig i sådant som är JÄTTEVETTIGT, men att det sen, på nåt plan ofta spårar ut. Som att dessa gulvästar tycker at hela vänsterfalangen (okej, extremvänstern, som de säger) är sabotörer och bråkmakare. HALLÅ, vi vill ju liksom jättemycket samma saker?!

Alltså jag skulle bara villa SOVA och flytta in i en evig dröm och vakna i maj. Att finnas till här och nu är sånt slöseri med tid och resurser, stäng ner skiten, samhället, upprätthåll bara det nödvändigaste, säger jag.

No comments: