Wednesday, December 20, 2017

Fem grisar, en get och ett yrke

Är ni liksom jag, dvs våndas över julen, allt slöseri, all onödig plast,
alla malplacerade julklappar, all fleece, alla slaktade grisar, allt övrigt kött, all choklad, allt äckel, alla äckliga julgubbar, alla släktingar och allt paketpapper som sen bara tråttas in i en soppåse och slängs? Jag vet inte varför det är just det här att stuva in allt papper i en soppåse som alltid genom tiderna har gjort mest intryck på mig. Kanske är det symboliken kring det, att paketen är öppnade och julen är slut, att visst var det fina omslagspapper men nu ska allt bara slängas. Brukar ibland vika ihop fint papper för vidare användning men det känns lite som att släcka lamporna under earth hour - vem bryr sig?

Hur som helst - om ni liksom jag våndas över julen och har undvikit julklappar intill denna dag, kom ihåg att det finns sånt som Annorlunda gåva. Det är bara att klicka på grejerna och så har man en fin gåva, tadaa, alla blir glada och man själv. Så kan man ju dessutom utöka gåvan med en extra liten handritad gris- eller gettavla, vilket jag tänker göra. Gjort, den perfekta gåvan är komplett!
Nu skulle jag kunna utöka denna suveräna bloggtext med att ytterligare perkla mig över julen och hur vedervärdigt kommersiell den här högtiden har blivit, men jag tror jag undviker det för idag och våndas över något annat istället - som att jag nu ska ut och solen går ner och att jag har blivit besatt av ett brunt monster som inte vill flytta nån annanstans. Det måste vara ljusbristen, misstänker jag - är bara så otroligt, OTROLIGT trött och det verkar inte riktigt hjälpa att sova tillräckliga timmar. Snart blir det i alla fall bättre rutiner med familjer och jul och sånt, så man kan inte sova till in på halva eftermiddagen. Då kommer jag att få reda på om det är jag själv och mina vanor som har orsakat den här totala odugligheten, eller om det är något utomstående. Hurra för vetenskapen!

1 comment:

Anonymous said...

Jepp! = word!

Jag hatar allt med konsumtion + jul. Intensivt.