Sunday, November 19, 2017

Medelmåtta

Jag har typ tappat livslusten. Ja, det är SÅ SVÅRT att motivera sig till något som helst just nu. Det här evinnerliga mörkret. Tanken på att det MÅSTE FINNAS NÅGOT som rycker en upp ur den här dvalan, men att man inte vet vad det är. Känslan av att alla är i ens väg, hela tiden. Att man gör sig bäst ensam, eftersom man då inte förmår uppröra eller störa någon.
Jag kom typ sist i poerty slam. Gick inte vidare i alla fall. Sån jävla besvikelse, fast jag ju medgav att jag inte är nån poes. Man vill ju ändå tro och tycka att det man läser är av nåt slags kvalitet. Nej. Sen fick jag en refusering. Från ett större svenskt förlag, så det var ju liksom väntat. Sjukt, att jag ens skickade dit! Men tycker att man ju måste. Testa lite, pröva vingarna. Men så klart, avslag. Plötsligt tror jag mest bara att jag kommer att få avslag överallt ifrån. Mitt tillfälliga självförtroende var just bara tillfälligt, och nu börjar sanningen mejslas fram: jag är en medelmåtta, en alldeles vanlig odugling.

4 comments:

Fager Dam said...

Märkte att du också gör Nanowrimo och addade dig som en buddy! Mitt skrivande går inte så bra. Varje gång jag tänker att nå NU så hittar jag en arbetsannons om ngt jobbb jag absolut borde söka, eller blir bjuden på någon fest jag vill gå på. Förra veckan övertalade de mig att jobba extra på lördagen dessutom. Så det blir inte många ord men jag är mycket stolt över att jag ändå skrivit nånting varje dag i november.

M. Lindman said...

Nu måste jag komma hit och spöka och utbrista: DU ÄR FUCKING BÄST! Romanen kommer nog helt säkert att få nåt bra förlag, bra att du testade ändå, modigt!

hälsar en som klantat till allt och varit sämst och inte orkat ett piss färdigt

ponks said...

@fagerdam TACK, har sett buddysystemet men inte fattat hur man letar efter nån - roligt o ha en skrivkompis. Helt rätt inställning har du dessutom, man skriver nånting varje dag istället för att stressa över ordmängd.

@lindman nejnejnej nu har du helt missförståt. för jag e sämst o ingen kommer att villa ge ut mig och det är bara att börja skriva på sina memoarer som man sen eldar upp i stora spisen som Sibelius :D
Men på riktigt. Kämppiä! Hoppas det blir bra det där Bokens hus.

walopää said...

Ni är bäst alla tre. Hej!