Sunday, January 10, 2016

Bra saker och annan orubricerad lista

Det är söndag, jag brukar vara i upplösningstillstånd, men hör och häpna - jag är på riktigt bra humör. Orsaker? Vi har storstädat. Jag är helt säker på att det har med det att göra. Städning är så attans underskattat, betraktas som en sån pina och börda men när det väl är gjort är det som att ett nytt landskap öppnar sig framför en. Man ser saker, man ser strukturer, det finns plats att göra grejer, det finns ordning och den smittar av sig.

Ja, eller så säger vi bara att allt det här har med menscykeln att göra, för så kan det lika gärna vara; jag är i produktiv fas och ser bara fjärilar och möjligheter.

Bra saker:
1. Clue. Mensappen. Få koll på menscykeln - få koll på ditt liv. Ögonöppnande och bra.
2. Linnea och Alfred ska starta podd i morgon, Kapseln heter den. Alltid spännande med nya poddar.
3. En annan favorit skriver nuförtiden för Yle.
4. Säsong två av Fröken Frimans krig. Riktigt sevärd serie. Kvinnokamp och historia, duktiga skådisar och lågmält allvar blandat med underfundig humor. Leta redan på säsong 1 om du ännu inte sett.
5. Säsong 2 av bästa serien nånsin: Mozart in the Jungle. Finns visst på Netflix för dom som har sådant. För de som inte har sådant, gäller sånt här (ha Adblock påskruvad innan ni klickar! Sidan är piss, men den funkar.) Säsong 1 överträffade ändå 2:an med hästlängder, så om ni inte sett den: TITTA!! Bra på alla jävla vis!! Speciellt om man gillar musik, men också om man bara annars är en levande människa med alla sinnen öppna.

Annan orubricerad lista:
- tänk så bra surskorpan är. alltså tänk.
- tänk så spännande det vore vara att få hund-, häst- eller kattungar, bara det att kolla vilken FÄRG dom får! Kan ju vara helt slumpmässigt.
- undrar om man borde dricka en liten, liten bägare gift varje dag. bara för att.
- kolsyra gör allting bättre
- tänk om smarttelefonerna skulle försvinna. Hur skulle folk reagera?
- tänk om det visade sig att alla som har använt mobiltelefon i tio år inom kort skulle förtvina av oförutsägbara strålningsskador. Skulle vara ett ganska enkelt sätt att få bort idioter och bekämpa överbefolkningen.
- det finns inget bättre än inlagd svamp.
- tänk att fotboll har blivit en så stor sport. Tänkte inte skämmas över mina virtuella hästar nåt mer.
- fastlagsbulla är oförklarligt gott. Bulla, grädde och mandelmassa, liksom. Man kunde tycka att ääh, var är chokladen eller nåt? Men nej, det är bara gott.

3 comments:

M. Lindman said...

Storstädning är grejer!

Jag kollade andra säsongen av Fröken Frimans krig häromdan. Var kungligt underhållen och gillade den lättsamma tonen och skildringen av något som numera är en självklarhet, rösträtt för kvinnor - och arbetare.

ponks said...

Storstädning är lite som meditation - så attans givande när man väl ger sig tid till det.
Och ja, det var en bra serie! Mera sånt!
På tal om det, man borde se den där Suffragette-filmen.

walopää said...

Oh yess att Mari skriver för Yllet!