Tuesday, December 29, 2015

Hänger inte med

Ibland slår det mig hur lätt unga mänskor i 20-års åldern har för att köra med ett sånt där sälja sig själv-snack på sociala forum. De till exempel länkar till grejer de publicerat och skriver "här skriver jag om bla bla bla". Så lätt faller orden ur dom. Inget självreflekterande "är det här nu högfärdigt, töntigt och skrytsamt att porträttera sig själv på det där viset, som i en reklam?" förekommer. De verkar ha blivit födda i en generation i vilken det ter sig självklart att individen promoverar sig själv för att "komma nånstans". Kanske poängteras sånt mer i skolorna nuförtiden. Ja, eller så är det bara särskilda agnar som skiljts från vetet. Så är det kanske. Eller så har jag en vänkrets som är likamed mossa. Jag hänger liksom inte alls med.

4 comments:

Kugge said...

Kanske det är så att allt yngre "lär" sig att sticka ut. Också tjejer, vilket jag tycker är jättebra. Men förstår också personer som inte alls vill göra så, var och en på sitt sätt. Helt säkert har ändå sociala medier påverkat mångas beteende.

ponks said...

Jo, "vi äldre" kunde också lära oss lite av de yngre att det inte nödvändigtvis är pinsamt att synas och visa vad man gör o har gjort. För det verkar många av oss liksom tycka (guud, vad mossig jag känner mig nu, det börjar växa lav bakom öronen!). Tänkte kanske mera på samhället och hur det har förändrats under de senaste 10 åren, vid närmare eftertanke - och det har helt säkert med sociala medier att göra. Det kanske inte nödvändigtvis är en generationsfråga. Man måste liksom armbåga sig fram för att "vara någon" nuförtiden. Hur ska nån annars få syn på en i informationsmängden.

walopää said...

Men sen kunde man också öva på att spontant säga, när man talar alltså, att man är bra på nåt. Om man inte tar dig själv så personligt blir det lättare.

den elaka bloggaren said...

tror det hänger ihop med kulten av den särskilt begåvade mänskan, som kommer från usa, och som har utvecklats under de senaste 30 åren, sen skatteprocenten på extremt höga löner minimerades av ronald reagan och de som armbågade sig upp till svinaktigt högavlönade toppositioner ville skapa en myt som rättfärdigade att all ekonomisk tillväxt i landet gick direkt till deras löneförhöjningar. nu vill alla tro att de är särskilt begåvade, men rent statistikt sett kan bara några procent av alla vara det. så tror att det inte är nåt bra, alltså.