Saturday, October 31, 2015

Ponks modeblogg

Det är förresten roligt att se att saker faktiskt förändras med åren. För sisådär ett år sen skrev jag om den där imbecilla trenden med rosa och svart hos joggare och utemänskor. Men vet ni vad, den trenden har litet runnit ut i dikesrenarna. Det som tycks gälla nu är spräckliga mumbojumbo-kombinationer av färger i abstrakta mönster, samt hör och häpna: FÄRGER ÖVERLAG. Roligt att se hur mainstream alltid tar efter trender som föregångarna gick med för flera attans år sedan. Det här till höger är ju en helt tydlig efterapning av vad bl.a. queer-mänskorna i underground-konstscenen klädde sig i för än, ehm, fyra-fem år sedan.


En sån här jacka finns också i butikerna just nu. Konstigt nästan, det är ju en jacka med färgkombinationer som jag rentav gillar. Inte konstigt alls, förresten. Det är bara den tröga modeindustriapparaten som har kommit fatt mig.

JAG FÖRUTSPÅR att nästa trend blir sånt där Citymarket-bling, guldkedjor som hänger över skjortorna, draperingar och sån där billig princess-stil. 2000-talets icke-stil kommer att groteskt upprepas och överdrivas. DESSUTOM kommer punkstilen att gå igen men genom en hårdare variant. En brutalare, MERA VÅGAD punkstil (mer crust) kommer att sprida ut sig: badges över hela byxorna kommer snart att vara överallt, de är ju nästan redan. Även badges på jackor kommer att bli mainstream. Urk, vill inte vara med den dagen.

No comments: