Sunday, September 20, 2015

Hipp hurra för Åbo idag

Idag är det Åbodagen och fyrverkerier sköts nonstop i flera minuter. Några timmar senare, närmare bestämt klockan 22.50 förväntas det komma ett tåg fullt med flyktingar som inte vet vart de ska ta vägen. Det finns ingen från Åbo stad som möter dem vid tågstationen. Det ska frivilliga göra – det ska du och jag göra.
Jag känner mig som värsta asshålet nånsin för jag tänker inte ta mig till stationen i kväll. Jag tycker det är HELT ABSURT, alltihopa. Att myndigheterna inte är där och tar emot dom. Att det samtidigt finns pengar till fyrverkerier.
Ja men se upp mot himlen och njut då!


3 comments:

heidi said...

Ja, helt galet det där med fyrverkerierna igår. 1000tals euro som brann upp på några sekunder. Och ljudet, pangande som värsta krigszonen.

ponks said...

jo! och det tokiga i den här situationen är att man hela tiden hittar en massa orsaker till att tycka att vissa grejer är hopplöst felaktiga - som just fyrverkerier. Eller flashiga företagssemestrar. Eller nån som ska ha pengar för en vinterjacka på Facebookloppis.

den elaka b. said...

när jag var ung hade jag en dröm om att råna pälsbutiker och sen sprida ut pengarna genom att stämpla svartröda stjärnor på dem och hälla ut från plastsäckar från tak i de mest dystra delarna av stan. men jag gjorde inte det. det sku ha varit ett fint sorts fyrverkeri det.