Tuesday, February 24, 2015

Men så kommer solen

Eftersom jag har så lite att komma med nuförtiden så refererar jag för det första hit, ett så jäkla bra inlägg av Linnea igen. Hon sätter ord på så mycket jag också tänker på ibland och är ärlig och fin och ja, allt man kan önska sig (?). För det andra så tänkte jag berätta om natten; den var svår.
J har en ny praktikplats som han inte är speciellt nöjd med. Det är intressant det här med "matfilosofi" – man kan först tycka att ordet är pretentiöst och fånigt, men när man tänker vidare på vad det innebär så har ju faktiskt olika restauranger helt olika matfilosofier; dvs tankar om vad mat är och bör vara. J gjorde först praktik på ett öhm, till synes enklare ställe där man gör mest hamburgare och snabbmat, men på ett lite sundare sätt än de vanliga burgerkedjorna. Där hade man länge utvecklat recept och följde de noga; alla portioner vad noga ihopplanerade och det var aldrig nån fråga om vilka ingredienser som ska i. Först var han lite rädd för att inte hänga med för takten var snabb, men när han lärde sig hur man skulle göra allting, påminde jobbet om nån slags dans. Nu, på det här nya stället, som definitivt hör till de mera "fina ställena i stan", så testar man mera; man får lov att göra egna sallader och liknande, men istället för att låta ingredienserna tala för sig själv så använder man rester från förra veckan och dryper ner allt i olika såser och starka smaker. J hade gjort nån slags enkel sallad med salt, peppar och lite olja, men då hade kocken tyckt att herregud, det där smakar ju ingenting och drypt ner allt i vinäger och mer olja. Tänker bara att det kan vara lite besvärligt det där, speciellt om man är en sån där som J, som gärna ser ingredienserna "tala för sig själva" och inte gillar att "dölja" olika smaker så att salladerna i princip kunde bestå av sågspån i olja och gräddfil. Get the point?

Det var nu inte alls meningen att jag skulle skriva så mycket om det här, men sådär går det ibland. Poängen var att J nu är så stressad att han sover som nån slags skördetröska, vänder sig och snarkar, grymtar eller är vaken och gör samma saker. Jag kunde heller inte sova i natt utan låg och skrev en sång. Tänkte bjuda på refrängen för att jag tycker att den blev lite festlig. Nätter är jobbiga/roliga.

Refräng:

Men så kommer solen och
skövlar hela jorden och
bränner hela skogen och
torkar hela floden och
sen så kommer månen och
överfaller solen och
allting blir på riktigt och
ingenting är viktigt.

Hahahaahaah! Jag dör.

3 comments:

linnea p. said...

LOTTA!! Nu måste jag faktiskt bli sådär lunarstormsnuttig här. <3 <3 <3 DU är fin juh. Kram!

ponks said...

mer lunarstormsnutt till världen, tack. Även om jag var mera av en skunkare :) Kram!

walopää said...

Det där av Linnea var ju fan underbart! Så jävla pinknödigt att markera sig genom prestationer hela tiden. Huvudsaken är väl att man mår bra och kan vara vaken i huvudet och ärlig, och följa sitt samvete.