Wednesday, January 07, 2015

Texter

Sen var det en annan sak jag funderar på och som jag verkligen kan behöva lite goda råd för. Jag har börjat skriva på nånting som eventuellt verkar bli nånting som ska läsas, i nån form (please, be more vague!). En del av mig skulle bara villa fokusera på skrivandet och verkligen försöka få det att bli till en bra, löpande text, men samtidigt så är texten ganska bra lämpad för att postas som blogginlägg, sådär ett kapitel/en del/en stycke text alltid emellanåt. Jag, som är en stor sucker för like-knappen och kommentarer, uppmuntran och kritik av alla slag vill naturligtvis posta dessa inlägg i bloggform så att folk GENAST kan ta del av dessa skriverier, men samtidigt vore det kanske smart (smart? taktiskt? vafan?) att spara på texten och sen, om gud vill, faktiskt försöka sig på att ge ut den i någon form.
Fast en blogg hindrar ju inte från att sen ges ut i senare skede, väl? Jag har bara en känsla av att jag skulle ha lättare att skriva om folk skulle läsa, direkt. Hur göra?

5 comments:

M. Lindman said...

Hm! Som ivrig läsare sku jag såklart spontansvara VILL-LÄSA-GENAST! Jäkligt trevlig idé med lite interaktivt skrivande, att få respons & kritik. Å andra sidan beror det på vilket slags texter du skriver, om helheten är central kanske det kan vara knepigt att lägga ut dem, om du vill ändra anefter? Men ja, utifrån taktikvinkeln vet jag inte hur det vore bäst, hur t.ex. ett förlag skulle förhålla sig. Kanske nån annan vet mer om det? Men summa summarum: blir så satans spännande att läsa sen, oavsett var det blir!

ponks said...

Jo, samma här, tänkte att POSTA DIREKT är mera min taktik när det gäller allt här i livet. Men samtidigt, så tanken på att ha en lång texthärva som man sen skulle editera o leka med o flytta om o skriva om är också eggande, o så fort jag postade detta inlägg så visste jag faktiskt att det är så det måste bli! (blogginlägg om grejer är bra på så många olika sätt - bland annat just för att svaren ibland ger sig själva så fort man skriver ner dom). Fast jo som du säger, interaktivt skrivande är ju också skitskoj.

Mustikka said...

Kanske ha ett par typer som kan läsa och kommentera istället för att publicera dem på bloggen, fast förstår gott fiilisen att man genast vill lägga ut dem! Detta skulle ändå ge nån form av feedback som man kan fundera vidare på. Tänk så kul att någon dag ha en massa text som inte många läst!

när det börjar said...

Och jag skulle kommentera för eeevigheter sen, men när det blev tydligen inte av då och efter det har jag tittat på vitamålade grejerna några gånger kommit av mig och aldrig scrollat hit. Tills nu. Skrivcirkelaktig grej, tänker jag. Läsa, kommentera, skriva vidare. Eller någon form av skrivkurs där det är precis det man brukar göra också om det kallas kurs.

ponks said...

Jo, det blir nog att konsultera ett par vana läsarögon med jämna mellanrum. om det nu nånsin blir till något av det här, dvs. Skrivkurs hade jag nån gång gärna provat på!