Monday, October 06, 2014

Vilket sammantaget ytterligare understryker grundantagandet

Det lönar sig att gå till Pizzaline ibland. De har flera alternativ på vegepizzor och om man inte slukar hela pizzan på en gång har man ofta kilometervis med pizza kvar att äta nästa dag. Så idag har jag ätit pizza igen. Skulle koka grönkål till för att vi har metervis med grönkål i kylskåpet, men äh, det blev nu inte av.

Idag sitter jag och skrattar lite åt hur dålig min gradu är. Det är en gradu, men den är fan så dålig, jag har kläckt ur mig såna klantigheter på så banal nivå att det blir riktigt roande, tidvis. Eller vad sägs om sådana här formuleringspärlor:

I ovanstående citat finns mycket att ta fasta på. För det första är tonen i beskrivningen av Rihanna nedvärderande, vilket beskrivningar som ”tunga ögonlock över de permanent simmiga ögonen” bidrar till: uttrycket kan tolkas som att Rihanna är drogpåverkad och därmed oseriös.

Heheheheheh.

Även scenrekvisitan omnämns och hela evenemanget beskrivs som ett ”sommarlovet är slut-party”, vilket sammantaget ytterligare understryker grundantagandet om att pop är en oseriös musikform.

"Vilket sammantaget ytterligare understryker grundantagandet"! Hohohohohohohoho. Jag dör lite. Har nog en hel del arbete att göra ännu, dvs att rensa ut såna här pärlor. Men ytligheten – den kan jag inte fejka, den kan jag inte frångå. Att det här är en skituppsats som inte ens tar sig själv på allvar.
Nå, men vi får se om dom går på det.

4 comments:

Ennet said...

Alltså jag diggar det lilla jag nu läst här på bloggen gällande din gradu! Och då är jag den som oftast bara blir sömnig och orkeslös när folk delar med sig av sina gradutexter.

ponks said...

Nu har jag då också bara delat med mig av små komiska inslag. En stor del är ju en massa traggande om metod och kritisk diskursanalys (fast jag inte mig veterligen ens använder mig av diskursanalys i själva uppsatsen, LOL. Eller FAIL!) Men kanske jag kunde lägga upp en nedkortad version med vad jag kommit framtill nånstans sen, vi får se. Först ska jag nu se om det här överhuvudtaget går igenom.

M. Lindman said...

häh, det här låter ju inte alls dåligt. Raka puckar. Men jag vet känslan. Igår kl 00:49 drabbades jag av en akut känsla av att NOOOOO, vad är det jag tåtat ihop och nu ska fanimej slipdammet yra här i framtiden. Jag tycker din gradu verkar skitintressant (och viktig), skulle gärna läsa den sen!

ponks said...

Nu kunde man ju nästan tro att det här inlägget var ett sökande efter bekräftelse o vänliga ryggdunkningar, men det var det inte! Sitter som bäst och garvar & sliter mig i håret över andra formuleringar o textbitar överlag. Pissigt värre, och det är på riktigt så ytligt och banalt att jag helst vill gå o gömma mig. Man hade kunnat få mer innehåll här o där, men man kan nu inte alltid vara bäst, så är det.