Thursday, October 30, 2014

Sent i oktober

Gomorrn. Jag kan inte påstå att jag just nu skulle se speciellt mycket fram emot att hoppa omkring med kamera bland stonerbands och tjugo-nånting-åringar ikväll, men i alla fall får man foton ut av det (och lovar att spämma lite här också – det är ju roligt med foton). Annars så är det bara mystiskt lugnt en sån här morgon. Ljuset utomhus var mysko, nästan som överblekt och det rykte från de frostbelupna tuvorna i Koroinen, natten var visst kall och så kommer solen och överraskar sådär. Och småfåglarna knaprar i sig de sista av rönnbären som tynger ner de bladlösa grenarna utanför fönstret... värst vad det blev poetiskt här nu då. Men det är sista oktober idag, i morgon borde man kanske börja läsa Sent i november. Har alltid tänkt att man borde läsa den just i november för att få helt rätt fiilis, men sen så har det nu aldrig blivit av, för att. Ja, ni vet. Undanflykter, livet, såna saker.

Nu kom jag ihåg att det är sista oktober först i morgon. Jag hinner bra gå och låna boken.

5 comments:

M. Lindman said...

Bra idé med november-sent-i-november! Skaffade boken just (du vet, maniska boksamleriet mitt). Jag har muminfas. Vore skoj att diskutera boken med dig sen! // Aj jag tänker ofta att jag missar grejer när jag tar mig ur huset så sent. Såna där mystisk-fina morgnar upplever jag nästan aldrig, för då sover jag. Och det stör mig mellan varven.

ponks said...

Man behöver inte vara uppe speciellt tidigt för att uppleva sånt där natur-episkt just nu i varje fall. Det var dimma och älvdans ännu 10-tiden.

ponks said...

Och jo - ska gå o låna boken. Ska läsa den i november. Sen senare i november kan vi diskutera! Har typ aldrig diskuterat en bok förr - hade varit nytt o spännande.

M. Lindman said...

Ingen älvdans kan rapporteras från kaskisbacken vid 10-tiden, däremot hejdundrande fint höstväder, sånt där surrealistiskt.

Diskutera böcker rulez :)

walopää said...

Tack för boktipset!