Saturday, October 25, 2014

Bara fånigheter en sån här fredag

Håller på med en så rolig grej så jag inte kan sluta fnissa åt mig själv. Hihihihihi. (Snart får ni sii.) Och dessutom var jag på en kova keikka idag. Första keikkan med Lievä Kipu. Jag är så glad för att jag får möta så många mänskor som håller på med så mycket intressant och tokigt som bara stjälps ut över folket. När jag kom hem höll Mili på att studsa sig ur pälsen, så i panik var hon efter att ha varit ensam hemma i kanske en timme. Back to square one. Hoppas hon inte har irriterat väggrannarna till vansinne.


För övrigt, så har jag idag lite fått styr på var punkten ska komma i och med parentesen (.) . (...). Den ska komma (nånstans här). Och sen där (.). (Parentes). Punkt.

2 comments:

linnea p. said...

Väntas nu, hur menar du med parenteserna? Inte att punkten hamnar utanför, va, om det är en fristående mening som, ehm, parentesiseras? Eller? Jag menar:

Det är ju skillnad på detta (och detta).
(Från detta och detta.)

HJÄLP.

ponks said...

Åh, jag hoppades att ingen skulle fråga :) Jag har inte koll på parenteser och punkter i vanlig text. I vetenskapliga uppsatser är det i varje fall helknasigt, typ såhär.

Portin (2014) menar att det är skillnad på detta och detta (Portin 2014).

Men om Portin (2014) har en massa olika påståenden som har med det ena och andra att göra, typ att parenteser är rätt besvärliga och att ostar oftast är gula. Och hon säger det i två olika meningar, då hamnar hänvisningen till Portin efter hela stycket, såhär. (Portin 2014.)

Hur dumt som helst. Men kanske logiskt.