Monday, August 18, 2014

Mitt i allt detta

I väntan på detta här ovan sitter jag och planerar dagen, typ. Min nacke har blivit så styv att det känns som om armarna växer ut ur halsen på mig. Måste posta ett brev, ett kort, ska göra klart en uppgift, flera förresten. Ska gå till biblioteket, sortera tvätt, ska diska, ja tobias min tid så många spännande saker jag ska göra idag.
Innan det här var jag ut och gå mitt emellan två regnfronter. Ena fronten drog västerut, andra österut. Mitt i det hela som vanligt Åbo, regnfritt, blåsigt. Sitter och tänker på blogginläggen som har samlats i kolumnen här intill. Hur många de har blivit under årens lopp, hur likadana de är. Undrar om jag är en lycklig människa, sånt. Om det hade funnits något jag hade kunnat gjort annorlunda, bättre eller på ett annat sätt. Tänker ibland på att om jag bara hade satt röven till i våras och vintras, hade jag kunnat sitta här och "förverkliga mig själv" nu, dvs gradun hade varit klar. Nu sitter jag istället här och angstar över andra saker som måste bli gjorda innan jag kan ta tag i gradun, som bakom sophögen av olösta uppgifter tornar upp sig likt de åskmoln jag hoppas att snart hittar till Åbo. Jag hade kunnat ta tag i teckningar istället för att fundera på detta, kanske gjort en riktigt festlig julkalender inför nästa jul, jag har nya helt underbara tuscher. Men jag kan inte, för att gradun. Jag måste eventuellt ha snus för att få en nystart på den. Jag måste en runda över på svenskt vatten.
Men sen å andra sidan; mitt i detta finns ju det där livet, allt som händer på sidan om, allt man tänker, alla timmar man sitter vaken för länge. Allt det här man gör, det som tar tid, det är vad det är, jag orkar inte låtsas att tid faktiskt finns.

No comments: