Monday, August 25, 2014

Det gula ljuset av fanskap

Hösten är fan här. När jag skulle gå ut med hunden idag morse blåste en obarmhärtig vind mig i ansiktet direkt när jag öppnade ytterdörren. Jag var tvungen att vända om och gå efter sånt där som heter jacka. När man tar på sig jackan finns det ingen återvändo: snart kommer de första flingorna, snart hoppar man över slaskpölar för att undvika våtstrumpa, snart väjer man för bilarna som ilsket drar fram i sina vattenrännor längs med Helsingforsgatan och lämnar efter sig kaskader av slaskvatten. Det är sånt här som jag skulle villa beskriva för alla de där som menar att Finland har ett "blyghetsproblem", att Finland är ett av de mest fantastiska länderna i världen men att vi inte förstår att marknadsföra oss på rätt sätt. Sådana som trumpetar för det där hade jag velat ställa vid trafikljusen vid korsningen av Helsingforsgatan och Lonttisvägen kl 18 en torsdagseftermiddag i oktober.

När jag cyklar in på Biskopsgatan och ser alla cyklar som har börjat hopa sig vid Arkens yttervägg, det gula ljuset av arbetslampor som hängivet lyser inne i kontorslandskapen, då känner jag en klump av lätt ångest växa i halsgropen, då önskar jag att jag hade grävt en jordkällare åt mig för graduskrivande så jag slapp beblanda mig med andra som av olika anledningar öppnar och stänger dörrar till den här byggnaden. Då känns harmen över att jag inte blev färdig i vår större än vanligt.
Men det är inget att tjafsa om: även om jag inte gjorde som jag lovade mig själv (för sjuttinittonde gången) och gick i säng för sent, steg upp för sent och spenderade morgonen i ett töcken av smörgåsos, kaffe och Facebook-artiklar, så ska jag göra nånting för gradun idag: har tänkt pyssla ihop bilagan. Jee! (Fanfarer och konfetti).

Men först ska jag göra en lista av mina förträffliga idéer för vad man kunde tänkas pyssla med i framtiden.

1. Starta en blogg med bild från mitt köksfönster, varje dag. Där händer typ ingenting men det är det som är det bästa - utmaningen skulle ligga i beksrivningarna.
2. Måla små tavlor och sälja på jul- höst- och vårmarknader.
3. Göra körarrangemang.
4. Annars bara göra musik, för helvete.
5. Piffa upp den här bloggen. Den behöver mera DISCO.

Nej, nu blir jag så deprimerad att jag måste avsluta den här listan. (I samma stund som jag skrev det där kom ett sms av mamma: en bild av en Karl Johanssvamp!!! Tack mamma.)

1 comment:

när det börjar said...

Den är redan disco! Men köksfönsterbilder vill jag se. Varje dag.