Saturday, April 12, 2014

Men jo, mhm, möjligtvis, i nån värld: Chokopudding. Chokladmoussé. Nästan helt inte alls samma saker.

Tycker om att låta mig inspireras av andras bloggar, speciellt recept- och såna där gör det själv-bloggar. Problemet med de där DIY-bloggarna är bara att de tenderar vara så fruktansvärt image-fokuserade, vilket tycks leda till att de "kreativa idéerna" lite blir en bisak. Hamnade idag in på bloggen Rebeccas DIY, det låter väl skoj helt på riktigt? "Ambitionen är att dela med mig av både enkla och mer avancerade tips för en mer kreativ och inspirerande tillvaro". Låter hur bra som helst, eller hur?
Första inlägget: "lägg ekkvistar med ekollon i en vas!" Ekkvistar - I EN VAS. Det blir "fint" då. Har ni hört nåt mer kreativt och inspirerande? Det hade jag aldrig kommit på själv.

En annan bloggskojighet jag just snubblade över när jag letade efter recept på chokladpudding (ja, jag är ensam hemma. Ja, jag sitter i soffan och skyfflar i mig ohälsosamheter), var en husmorsblogg på vilken en modern husmor hade delat med sig ett gammalt chokladpuddingsrecept som innehöll mjölk, ägg, kakao, socker och majsstärkelse. Lätt som en plätt. I två meningar alltså, både lätt och lätt att laga. I kommentarsfältet var där nån annan husmor som fyllde på:

"Jag brukar göra chokladmousse istället för chokladpudding. Ännu enklare. Då smälter man bara ner en 100 grams chokladkaka (jag brukar köra på fazers mjölkchoklad för den är bättre än marabou och andra varianter men gillar man mörk choklad bättre så ta det), rör ner 2 äggulor i den smälta chokladen. Sedan vispar man 2,5 dl grädde i en skål och vänder sedan ner choklad och äggsmeten. Sen är det bara att lägga upp i snygga glasskålar och ställa i kylen =)"

^^
CHOKLADKAKA.
2 ÄGGULOR
2,5 DL GRÄDDE.
Här är det fest liksom! Kolesterolbomber och hjärtattacker. Lite skillnad från det ursprungliga, lite blygsamma chokopuddingsinlägget. Men jo, mhm, möjligtvis, i nån värld. Chokopudding. Chokladmoussé. Nästan helt inte alls samma saker.


Till sist en bild på min egen chokopudding.
Den blev exakt så skrämmande som den här bilden av den är dramatisk, hoho:
läskigt med chokopudding. Både gott och helt fel på samma gång.

Borde ha rört om lite i puddingen innan jag tog foto av den, inser jag nu...
Och hällt över den i en festlig skål.
Förstås.
Det blir nog aldrig någon husmorsbloggare av mig.
Om nån seriöst vill ha receptet, efter den här fina reklamen och fantastiska, snålvattensframkallande bilden, så hittas det här.

3 comments:

Situationsdiktaren said...

Herregud så jag vrider mig. DIY-bloggar. Där man delar med sig av helt normala recept. Typ chokladpudding anno Hussalektion 1987. Det vimlar av dem. Men det blir väl så i vår nyhjälplösa värld.

Svante said...

Mmm...jag köpte två choklad-mousse på Lidl igår. Det var enkelt. Och gott.

ponks said...

Jo, det finns ju hur mycket som helst med recept på nätet, o det värsta är att många av dem inte ens är speciellt bra. Det finns ju ingen kvalitetskontroll.

Men jo, Lidl to the resque!