Friday, March 28, 2014

Svenskfinlands förgyllda gräddsnäcka

Arbetsstipendier/1-årigt arbetsstipendium för serieteckning: behandlad och avslagen. Story of my life. Nåja, men vad hade jag liksom trott? Att dom skulle slänga pengar över ett soffliggande fyllo som lite i förbifarten har hafsat ihop ett tiotal halvdana serie-alster? Man måste ju vara framfusig, VISA ATT MAN FINNS, skicka sina alster till alla svenska tidskrifter, basunera ut sitt namn, synas höras, vara en ärt i nåns näsa, vara den odefinierbara lukten i nåns festkläder, ropa ut att ha ni hört, jag e bäst, jag e faktiskt BÄST och PÅHITTIGAST i fall ni missat, det är mej ni ska hålla upp ögonen för, era halsbrända stressvältar, för att ha en chans att vara med och tävla om en del av innehållet i Svenskfinlands förgyllda gräddsnäcka. Här är jag och jag är Svenskfinlands orakade fitta.
Okej, lugn i hågen nu, hördududu. Nu är det bara att göra mer, ännu mer: vad som helst, no pressure, inga deadlines. Nästa år igen. Story of my life.

5 comments:

M. Lindman said...

Meh - faaan! Nu e de nu bara så att sjas på dig och publicera dina serier i tidskriften Svenskbygden.

den elaka bloggaren said...

jag tror dom väljer sina stipendieoffer efter devisen "där det gör minst skada" dvs. att inte uppmuntra till att nån flippar ut och lämnar systemet. dvs. man ska först ha visat att man underkastar sig alla instutionella strukturer, går konstskolan i nykarleby (numera jakobstad), före det konstlinjen på gymnasiet, sen kanske jobbat som frilansande konstlärare på olika medis och arbisar, sen kan man eventuellt få ett mellanår för att torka nerverna på arbetstipendium.

ponks said...

haha, det där låter ju träffande o stämmer in på exakt alla jag känner som har fått det där stipendiet! jag uppfyller ca en tredjedel av de där kriterierna (konstskolan i nykarleby) men sen har det ju lite spårat ut. men att... kanske nån annan gång.

Svante said...

...hade jag pengar sku du få ett 5-årigt stipendium för hur du skriver...

ponks said...

nämen tack, vad snällt sagt! nu blev jag motiverad.