Tuesday, February 04, 2014

WE LOVE THE WRITTEN WORD

Det pratas ofta i negativa ordalag om folk som "bor på Facebook" och syns mycket där, kommenterar allt och alla, "bygger upp sin identitet" via sociala medier och sånt. Att använda Facebook för mycket, är liksom alltid fel. Det som det talas mer sällan om är vilka olika slags Facebook-användare det finns och hur till exempel vi som älskar skriven text och att skriva lätt tar till oss ett sånt där forum som om det vore gratis gräddtårta. Jag kan glädja mig åt en välformulerad statusrad i dagar. Det finns folk på Facebook som jag bara går och hoppas på att ska uppdatera sin status så att jag ska få läsa ett par rader välskriven text. WE LOVE THE WRITTEN WORD, hörni. Är det så konstigt att man blir lite extra påtänd av ett forum som rätt och slätt består av SKRIVET ORD (och bild)?

4 comments:

M. Lindman said...

jag är lite facebook-addict; även om det finns problematiska sidor av fejan och saker jag irriterar mig på kan jag int annat än hålla med: en rolig och välskriven status eller bild kan förvandla en risig dag till en lite bättre. Jag tycker att folk som gillar att dissa facebook ofta gör det på ett sätt som framhäver dem själva som så autentiska att de 'står över' sånt där svammel. Kritiken av facebook blir lätt lite självgod tycker jag och folk glömmer de goda sidorna som finns där: gräddtårta, precis!

ponks said...

precis, det finns ju mycket tjafs på fb också, men en bra textrad eller en bild kan glädja en minst lika mycket som ett par välvalda "äkta ord sagda ur en riktig mänskomun" :)

walopää said...

jag tycker det enda, och jättelika problemet med fb är samma som problemet med google och hela den digitala världen, att någon, möjligen väldigt lite önskvärd part, äger all info om allt vi gör.
Varför går vi med på det? för lata för att ta reda på hur man skulle kommunicera på nätet o lagra allt själv, och äga det själv?
det kommer att stå oss dyrt.

ponks said...

Mm, jag är också rädd för det, just vilka konsekvenser det eventuellt kan ha att man är så öppen på ett forum som ägs av nån helt annan.