Tuesday, November 26, 2013

Vad man ska bli

Diibadaaba. Min pöjk o jag går i konstiga tankar. Det är det här livet; hur verkar det liksom vara så självklart för alla andra vad dom gör och vad dom håller på med? Eller så är det bara en illusion, att det är självklart alltså. För oss innebär vartannat år oftast nån slags ny grej, nåt nytt man håller på med, nåt annat man provar på. Under fem år har jag varit skolgångsbiträde, fotograf, lärare, illustratör, studerande, musiker, lägerledare, guide, museibiträde, skribent och säkert mycket jag har glömt. Min sambo har varit arbetslös, sjuk, städare, vårdare, musiker, skribent, föreläsare, bokcirkel-dragare och vem vet vad annat. Det kan ju låta som ett omväxlande och spännande liv. Men det är ju samtidigt så jäkla besvärligt, när det mesta man gör faktiskt inte hämtar pengar överhuvudtaget. Musiken gör det i varje fall inte. Man måste hitta nåt av levebröd att göra vid sidan om. Ingen av oss vet riktigt vad. Jag spekulerade över att jag nog skulle kunna tänka mig nån form av heltidsjobb om jag bara har råd med att skicka hunden till dagis (hahaha). Problemet är att jag ju har så grymt svårt att föreställa mig trivas på nån sån där arbetsplats.

7 comments:

walopää said...

Du ska bli musikjournalist, sanna mina ord, och det ska du bli på Kulturtimmen, radio vega. så det så. det är en order. hopp! i början gör du bara enskilda juttur, så du hinner bra med hunden.
din pojk känner jag inte tillräckligt bra för att ge honom direkta order men det akademiska verkar nog ligga för honom så forskare, sku jag säga.

ponks said...

Oraklet! Nå vi ska nu se.

Ennet said...

"Problemet är att jag ju har så grymt svårt att föreställa mig trivas på nån sån där arbetsplats". Jag känner helt likadant! Har varit hemma med barn och tanken på att återgå till min arbetsplats som jag inte trivs på gör mig trött. Men jag vill inte stanna hemma mer för dens skull. Jag vet int bara vart jag ska gå. Har ingen aning.

ponks said...

Bra poäng: inte är det ju som att man vill stanna hemma heller, absolut inte. Man vill ju nånting, verkligen, men när jag ser tillbaka på min korta arbetslivshistoria ser jag tillbaka på hårda perioder då jag varit trött, stressad och helt ur balans.

walopää said...

Orakel, nej, det var inte så jag menade, att jag glor in i nån kristallkula.
Det var mer som en uppmaning att du sku ringa dom och fråga när du får börja. Den här bloggen duger bra som CV :P

Nu kunde jag ju också säga till dom att dom ska ringa dig, och möjligen skulle de rentav göra det, men då skulle du ju inte uppskatta det, som du redan beskrev. Så det behövs nog att du kämpar lite selv!

ponks said...

Haha, det låter härligt.
"Den här bloggen duger bra som CV".
Jo, jag ska ta tag i såndäna saker SEN (ursäkter, ursäkter) när jag får den här gradun ur världen och sånt, sen när jag liksom är arbetslös på riktigt (dvs om exakt en månad ungefär, hihi).

walopää said...

finemäng!! ;P