Thursday, November 14, 2013

Nina Björk intervjuas. Priceless!

Vill ni höra på en inspirerande människa, lyssna (eller se) på Nina Björk. Speciellt när hon börjar tala om samhället och kapitalismens problem. Helt priceless. Hon borde få en halv timme i radion, varje dag. Synd bara att intervjuaren är en sån totalidiot men det får man leva med.

"Det är ju rätt så barnsliga naiva, enkla frågor som vi har att göras med. Om dom i sig är provocerande, så måste det ju vara ett system som är konstigt när dom frågorna inte bara kan lugnt besvaras på ett vettigt sätt, utan ba "Ååååh, kommer du och petar i vårt bygge, liksom." Då är inte bygget så jättebra.

2 comments:

walopää said...

Hon är underbar, speciellt när hon börjar tala om konsumtion. otroligt att intervjuaren inte fattar varför man inte kan ha ekonomisk tilväxt i evighet.
eller det där om att politik borde vara nåt annat än att välja det parti som gagnar bara ens egen plånbok mest. Som Nina säger: tycker inte medlklassen att den fått skitmycke, att leva och resa för och så?
-jamen, varför är det fel att medleklassen vill ha lite tillbaka, insisterar intervjuaren. alltså va!

ponks said...

Jo, jag jagade också upp mig på intervjuarens sätt att liksom ställa in sig på att missförstå: allt hon sade var ju liksom självklart om man bara lyssnade på henne! Galet.