Friday, October 11, 2013

Blombuketten går till dig, dagens uslaste farsa

Vaknade och var på ett "fäkta vilt omkring mig"-humör. Bara skitiga kläder, halsen sjukare än igår, hörseln sådär ett par meter bort för att öronen är låsta av förkylning, allmän trötthet och okoncentrationsförmåga och sen galenskaper och fåntratteri på internet. Som jag ju inte borde uppröra mig på, men som jag trots allt upprör mig på. Lär mig nån hur man ska slappna av och ignorera grejer, ok? How do you do it? Choko tycks inte hjälpa. Ej heller lugnande diskning. Allra minst läsning om världsreligioner även om det stundom är mycket intressant.
KLAPP KLAPP KLAPP blombuketten går till dig,
dagens uslaste farsa som
filmade istället för att trösta och förklara
Vad jag vill säga? Ok, vi kör. Jag blir så jävla UPPRÖRD på folket och att SÅNT HÄR ska få en massa delningar på FB när det finns svältande barn, naturkatastrofer, genmanipulation som kommer att få vem vet vilka följder, massiv torskdöd i haven, klimatuppvärmning, you tell me. Men NEJ, att en säkerhetsvakt tog bort en jäkla hullut päivät-ballong från ett oskyldigt barn, that's what keeps you going. Liksom. Where are your priorities?! Seriöst? Hur långt kan den här masspsykosen slääsh egoismen gå? (Egoismen för att folk enbart tycks bry sig om sånt som berör dem själva, dvs sånt som ens egna barn, och är det inte ens egna barn så kan man relatera, "det KUNDE ha hänt mitt barn"). Den där farsan som har filmat den där filmen har helt tydligt velat skapa sensation genom att till sist riktigt trycka upp sin jäkla smartphone i fjäset på sitt eget barn, för att riktigt få fram ett besviket barns uttryck. Istället för att trösta/förklara för barnet att ballongen bara var till låns (och därigenom snyggt få in en livsvisdom; vissa saker äger man inte, man bara lånar dom) så har han FILMAT. Och ärligt sagt, så inte verkar det där barnet bry sig så jäkla mycket om den där ballongen precis, snarare är det bara fucking förvirrat. Hur kan en farsa vara så jäkla självinvolverad att det är viktigare att filma nån som tar ifrån ens barn en ballong, än att förklara för barnet att "nu måst vi lämna tillbaka ballongen, för Stockmann har sina prioriteter uppåt röven och tycker att en jäkla ballong är superviktig".
Liksom mänskor! Do you get them?

7 comments:

Jenny said...

Jag håller till 100 % med dig här... att det här ska delas... suck!

Tänkte han pappan kanske att hahaa nu får vi fast de där fascisterna för att ha lånat en ballong åt mitt barn?!? Nu ska vi få fast butikerna för dålig service minsann... Argh. Säkerhetsvakten gjorde ju det dessutom på ett mycket vänligt sätt. Och så ska vakten ut på facebook trots att han bara gör sitt jobb. Oetiskt. Lite folkvett skulle inte skada!

ponks said...

Precis. Han gjorde ju faktiskt bara sitt jobb, även om de order han hade fått var bisarra. Men det finska folket älskar ju sånhäna "orättvisor".

walopää said...

jag har inte ens orkat se på videon, men jag tycker faktiskt att sånt här är ganska skrämmande. det blir som en publik rättegång där vem som helst kan avrätta vem som helst bara på fiilis, och massan följer med. den uppkopplade mobiltelefonen blir ett vapen. den dödar inte fysiskt men den kan förstöra någons rykte för lång tid framåt.

ponks said...

Se på videon, det tar bara några sekunder! Det är en så löjlig liten video att man blir helt paff... aj bara det där? Ingen strid, ingenting egentligen.

den elaka bloggaren said...

skönt att höra att du också hitta den största boven i dramat: pappan. jag menar, jå, okej, stockmann kanske kunde ha låtit pojken behålla ballongen för att undvika typ det här, men sen handlar det om att kunna hantera massor, och jag kan tänka mig hur j-vla många gånger stockas infodisk sen sku ha fått höra av arga mammor(!) att dom nog visst hade fått se ett litet barn på gatan med ballong fastän de nu påstår att man inte ännu får dela ut ballonger.

och sen det att om nu sen vakten kommer och vill ha ballongen så inte satan utsätter man ungen för att måsta deala med vakten, man diskuterar med honom och om han är helt omöjlig så ger man ballongen åt honom och förklara snällt åt barnet att hen får en glass typ istället.

och inte fan tar man den där närbilden i slutet och låter just som en hipster helsingforsare med iphonen i hand "eiksoo vähän nihkee porukka häh joka otti sun ilmapallos?". fy fan.

walopää said...

int behövs det nån glass. man kan nu inte alltid få ballonger eller vad annat man vill ha. bara man har en pappa eller en mamma som är empatisk och DÄR, bara, så är det här ingenting som inte går över på under en halv minut.

Maggie said...

Nåjaa-a, håller med. Jag suckade också och fundera att är det HÄR sånt som ENGAGERAR (eller mjo, på ett visst plan kan jag förstå, för sånt som är nära engagerar, inte barnen i Afrika) och vilken skitstövel till farsa.