Wednesday, August 21, 2013

Sello vill vara det mest säljande skithuset i regionen. Öhum, what do we need? Maybe a debattskapande, vanhanaikainen reklaami.

Vad är det som får en att likt ett rovdjur ge sig på en övermogen nektarin och slafsa i sig den, stående, på mindre än 30 sekunder mitt på golvet i köket?
Jo, artikeln om Sellos könsstereotypa reklam, samt kommentarfältet underom.

Vet ni vad jag är trött på? Jo, att samhället består av olika företag som tävlar.
Sello tävlar om kunder och att vara det mest säljande skithuset i regionen, typ. Vad behöver man då? Jo, en skandal-reklam som typ inte är en skandal, som är harmlös - som upprör "femenisterna" - de där håriga gubbkäringarna som ingen ändå tar på allvar (ursäkta att jag talar så nedlåtande om mig själv bland annat, men jag lovar att det är såhär dom resonerar på Sellos marknadsföringskontor).
Låt mig fortsätta, som upprör "femenisterna" och därigenom skapar lite debatt. Och vad gör lite debatt? Jo, naturligtvis att Sello får synlighet, uppmärksamhet. Och vad gör synlighet och uppmärksamhet med ett företag? Jo, baaara gott, godis, pängar hemåt.

Så det bästa man kan göra i den här situationen är typ att hålla käft, faktiskt. Hålla sig, INTE kommentera och upplysa fjantar som säger att flickors fallenhet för dockor och pojkars för bilar är biologiskt medfödd om hur det egentligen fungerar, INTE läxa upp fåntrattar som tjafsar om att vi i Finland inte behöver bli som dom där "genustramsande svenskarna", INTE BRY SIG.
Hur lätt är det? NÅ INTE NÅ JÄVLA LÄTT ALLS.
Vet ni vad jag också är trött på? Jo att feminister ska få tampas med beskyllningar om att fokusera på fel grejer, att tramsa och bry sig om petitesser – när det handlar om en skitluktande jävla elefant som har satt sig rätt ner i våra vardagsrum. Och den vägrar att flytta på sig, vet ni. Skitlukten sprids överallt, folk har vant sig så till den grad att de gärna tar omvägen kring elefantens gigantiska röv för att komma fram till teven samt tycker att skit ju luktar riktigt gott, egentligen.
Vet ni vad jag för det tredje är upprörd på? Jo, att man ibland försöker lösa ett stort problem genom att bara prompt vända på steken - sätta en hammare i en flickas hand och spänna änglavingar på en pojke. Vafan hjälper det? Det enda det bidrar till är att sätta ännu mer negativt ljus på feminister som försöker skapa andra värderingar här i samhället. Det är som att tvinga en drag queen att klä sig i enbart manliga kläder, som att säga att "hädanefter är hallon inte att rekommendera; här i huset äter vi enbart blåbär." Poängen är att folk ska få klä sig hur fan dom vill, använda vilka satans verktyg eller blommiga krukor dom vill, oberoende av kön, oberoende av sexuell läggning. Det är dit vi vill komma; att det inte ska vara nån skillnad om ens barn går till skolan i ljusröd eller blå lippis. Inte kan man ju attan tvinga en pojke att gå till skolan i ljusröd lippis heller, bara för att man vill visa att "mitt barn (dvs jag) är normbrytande"? Nej nu får ni fan ta och ge er.

P.S Jag använder könsneutrala koppel&halsband till min hund. Because she doesn't give a shit.

6 comments:

M. Lindman said...

bra skrivet! det där med uppmärksamhet är knepigt, jätteknepigt. som du skriver: å ena sidan borde man inte skriva ett piss om de där bolagen, å andra sidan är det svårt att låta bli. det enda man kan hoppas på är en värld utan den där jävla onödigheten som reklam utgör.

ponks said...

Ja, exakt. det är bara så upprörande när reklam ska befatta sig med viktiga frågor, med ens hjärtefrågor verkligen. Man ser bara VD:n som likt en elak häxa släpper ner en giftig spindel ner på en bricka och med iver väntar på vad spindeln ska hitta på för tjafs.

Situationsdiktaren said...

Men kan vi inte alla som råkar ha vägarna förbi skithusen i Sello välja "fel" på flit. Jag menar, spika kan jag , men inte flyga.

ponks said...

Bra poäng; så klart ska karln få vara den händiga tosimies som fixar grejer medan tjejen "flyger", dvs drömmer, är emo, fantasifull och med andra ord; gör ingen nytta.

walopää said...

får jag dela detta på fb?

ponks said...

Klart du får :)