Thursday, July 18, 2013

Bildsvada från Åland

Har alltså spenderat en vecka på FDUV:s läger på Kyrkogårdsö i Kökars skärgård, Åland. En upplevelse jag sent kommer att glömma, och så mycket båtfärd så det hade räckt för ett helt liv. Jag hade gärna skrivit mer om mina intryck från Åland överlag; hur jag tycker att de flesta där verkar spritt språngande havsgalna på nåt sätt; det är som att havet och det att vara omgiven av vatten nog gör nåt med folk som vi landbundna inte helt kan greppa. Det blir en massa prat. "I alla fulla fall...". Det var ett jäkla hålligång med telefon hela tiden. Som att när man har telefon så ska man prata i den. Sen är allting lajbans och skoj och så jäkla pittoreskt och kvinnorna är SÅ kvinnor och intresserar sig för heminredning och att sälja märkesläppstift, karlarna är rediga arbetskarlar som har sju husbyggen på gång. Och så skriver man förteckningar om släkten och hur långt bakåt den går.
Men överlag; I liked it!

Lådliknande restaurang på Kökar
Detta lär vara Föglö (eller eventuellt Vårdö som hör till Föglö, tror jag)
Däckhäng
Vart månne Skarven är på väg?
Mariehamn. Jäkligt underlig stad, som om den var på skämt. "Här har vi en CD-butik. Ja... höhö. Liksom. Vi säljer CD:n. Mest på skämt förstås. Jag och min kollega här är bara statister".
Lemströms kanal. Lemströms! Gustav Lemström? Eller Harry kanske? Allt på Åland känns väldigt lokalt på nåt sätt. Som om alla ar varandras farbröder eller sysslingar.
Lite så som jag föreställde mig Åland. Rödmylla och pittoreskt så ini h. Blomuppsättningar och slitna trappor, repvävda mattor, ankare. pelargoner, flaggor. Det här var ett grillhus.
Båtgaraget med postlådor på Kyrkogårdsö (fast man skulle helst inte lämna posten där, "jag glömmer antagligen att ta den så det är bättre att du tar den till Galtby". 
Inne i båtgaraget
I saw the sign. Opened up my eyes I saw the sign.
Pittoreskt inomhus på Kyrkogårdsö.
Ella-vovven
Lite gamla båtskrällen på Kyrkogårdsö
Det högsta berget på ön (?). Hit gick jag upp en kväll och talade så mitt hjärta vältes ut på en plåt. Alla smalt.
En mer eller mindre obligatorisk Ålands flagga & sol & båtar & blå himmel-bild
Vid Kastelholms slott fanns det får. Dick Gustafssons får.
Grymt fult husbygge nära Kastelholms slott. What are they thinking?
Slottet
Slottet slottet
På väg bort från slottet. Dinosaurieägg sa nån. Ett stort kulspel utan boll. Åkerpluppar. Signs of UFO:s.
Autisternas dagbok gjorde intryck på mig
En gömmer sig från gruppbild
Säg nu nån båtmänska vad det här tecknet betyder. Förslag: "Livbojen - en bra idé."
"Använd livboj - det går upp ett ljus".
"Livboj med lampa"
Ännu en sån här flaggbild.
När vi åkte från ön spexade kaptenen lite och steg upp på skorstenen & fånade sig. Var väl lite smådesperat och roligt.
Vi vandrar mot färjan och hem.2 comments:

M. Lindman said...

Awesomiga bilder! Du fångar det. Åland är konstigt, alla är släkt med alla (eller man har stenkoll på vems småkusin du är) och Mariehamn är faktiskt på skämt. Jag blir alldeles kollrig när jag är där, det är så mycket. Kökar är fint, har inte varit där på väldigt länge dock.

ponks said...

Jag blev också kollrig när jag var där, och då är jag inte där så mycket. Men hela Åland var precis så fint som jag kom ihåg det. En del av en vill ju bara bli där.