Wednesday, June 05, 2013

Spelsommar

Efter ett misslyckat sovförsök är jag på benen igen mitt i natten, frenetiskt letande efter låtar att sjunga, att öva in på dragspel, att leverera på Åbos gator. Jag tänker Elderly woman behind a counter in a small town, Bring on the night och When the world is running down, you make the best of what still around. Ingen av dessa omöjlig att spela på dragspel.
Efter den här helgen har det faktiskt inte varit en lugn stund alls - det är tydligen såhär som det här arbetslösa livet är - ett ständigt kringflängande, en känsla av frihet och odödlighet, romantiskt ukulelande på trottoarerna, dåligt med pengar men gott humör. Idag var vi med I och spelade fem låtar opponer, opponer. Det var Beirut, First Aid Kit och lite Florence and the machine. Imoron ska vi ut igen. Det brinner en iver i mig, jag förstår plötsligt att åren av letande efter knappar på dragspelet har burit frukt; nu löper det, nu kan jag fantamej, nu känner jag mig säker på det där. I sommar ska jag spela och sjunga utav brinnkära livet!

5 comments:

den elaka bloggaren said...

sku du kunna spela "within you without you" på dragspel? ganska entonigt, så inte mycket nytta av ackorden. men ändå.

ponks said...

känner inte till låten men ska definitivt testa.

ponks said...

Nå nu har jag lyssnat - på Patti Smiths version. Sku nog definitivt funka bra på dragspel, det är ju typ samma ackord hela tiden också.

d.e.b. said...

go fer it!

hanna said...

Åh, Florence and the machine! Vi måste spela och sjunga ihop någon gång, för bövelen!