Friday, March 22, 2013

Möjligheter

Mitt liv kännetecknas nog på nåt sätt av att det stundom händer flippade saker. Till exempel att nån tysk på ett tåg räcker över en handskriven lapp åt en, på vilken det står "I can see that your being is very old" eller att en guatemalansk busschaufför plockar upp en från en korsning och låter en sova hos sin mamma & syster. Eller att man inte har nånstans och sova, hittar en cirkus, knackar på en vagn och frågar om man får sova under deras vagn och de bara stirrar helt oförstående på en och tror att man typ är från polisen eller nåt. Eller att man hittar en flyer i Helsingfors, och två månader senare befinner sig mitt i Amsterdam, snickrandest labyrint, ihopbyggandest konstutställning. Och att man senare flyger till Finland med hela utställningen i väskan (bland annat stulna blodprover från random sjukhus).
Men det är lättare att tro att man är mer benägen att råka ut för märkvärdigheter utomlands, medan man egentligen har helt samma möjligheter att uppleva saker här i hemtrakterna - man bara tenderar att vara mer bekväm här hemma, går hem istället för att bli på en bänk och sitta, tittar på teve istället för att gå ut i parken och rita.
Nu har det igen hänt nåt riktigt roligt och flippat i mitt liv, och det är den här podcasten vars första avsnitt kommer att lanseras senare idag eller i morgon, eller under helgens lopp, eller allra senast på måndag. Den har blivit till just på ett sånt här spontant sätt som jag förknippar med ungdomen; man möter nån man inte känner och så gör man bara och ser vad det blir. Den här podcasten innehåller bland annat min sång och mina fåniga jingles, så det är lite sig själv på ett silverfat över hela det här, super-scary och samtidigt just det jag vill. Många blandade känslor Mao tse tung.

No comments: