Saturday, February 16, 2013

Raus mit euch!

Jag kan sitta och roa mig åt tyskar på tyska spelforum hur länge som helst, alltså. Antingen är jag lite rubbad eller så har jag bara nån slags skruv lös när det kommer till tyska. Just nu är servern till Herr der Ringe online-spelet nere och de spelberoende tyskarna är förtvivlade eftersom de hade tänkt spela hela veckoslutet. Och när tyskar är ledsna, så är de liksom så förtvivlade. Det är något i den där tonen de skriver att de hade sett fram emot att spela länge och sen inte kan göra det, som är så bedrövlig, som så suktar efter förståelse och medlidande på nåt sätt;

Toll...hab mich auf ein schönes Herr der Ringe Wochenende gefreut und nun sowas.

.."und nun sowas", och nu detta! Ja, sicket öde.
Sen roar jag mig med att skriva "Gå ut, det är ju veckoslut" vilket så klart inte alls är populärt. Men jag tycker om att hojta "raus mit euch!" Alla uppmaningar på tyska låter så revolutionära.
Sen kan ingen engelska och de måste alla mobilisera sig och ha kontakt med nån enstaka mupp som talar engelska, och sen telefonerar nån av de engelsk-kunniga till USA när servern är nere: "ein sippi hat mit seinem kumpel in amerika telefoniert". När det enda man behöver göra är att öppna den engelska motsvarande sidan för Lord of the rings online och läsa (på engelska) när servern igen kommer att vara online. Nä, tyskar slutar aldrig förvåna mig.
Det här får mig också att tänka på hur handikappad man är där nere i Europa när man sällan tycks kunna förstå något annat språk än sitt eget modersmål. Och hur mycket energi som går åt till sånt där undrande om enkla saker, bara för att ingen har kapacitet nog till att klicka sig två klick fram till det engelska forumet, på vilket ALLT står klart och tydligt.

No comments: