Wednesday, February 13, 2013

Bottom percussion PATAX.Jaahas. Karl som slår på kvinnorumpor in the name of art. Vad ska man säga? Ska man vara upprörd igen (det ligger ju liksom i tiden, hehe)? Jag ska bara vara lite upprörd. Reagerar ju genast på maktförhållandena; karln är musiker, den aktiva parten, den med skill. Kvinnorna står till tjänst med... ehm.. rumpor. Mer stereotyp representation av kön än såhär blir det knappast. För att rumporna dessutom ska få rätt klatsch och för att riktigt mycket rump-yta ska exponeras, hamnar ju kvinnorna också att ha sringtrosor på. SÅ JÄVLA BRA IDÉ, DOUCHEBAG PEREZ. Eller hur?
Och jag vet exakt vad folk i allmänhet skulle säga åt att man ställer sig kritisk till den där... öööhm.... performansen:

1. Nämen ska ni nu ta allt så allvarligt igen, det här är ju bara en skoj idé, ni feminister har ingen humor.
Jo det har vi, men vår humor är mer avancerad än att vi skrattar åt idéer som bara upprepar gamla maktförhållanden i vilka karln är aktiv och i ledande position medan kvinnan är underlägsen och passiv.

2. Om det hade varit en kvinna som hade slagit på karlarumpor, då hade det varit helt ok, eller hur?
Det hade varit lite bättre, bara för att det hade varit roligt att se mer tjejer spela trummor. Men egentligen, så nä. Tycker inte att maktspel är speciellt roliga åt något håll. Skulle en kvinna spela på karlarumpor skulle man kunna tolka det som nån slags kvinnoemancipations-performance och stöön, så slitet. Orka leka "nu e jag kung, nu e du pung."

3. Men om det hade varit en lesbisk tjej som slagit på lesbiska tjejrumpor, då hade det varit helt okej, eller hur? Eller en gay-karl som slår på andra karlarumpor?
Tja, nu ställer du svåra frågor. Hur vet man i så fall att dom är homosexuella? Varför denna ständiga sexualisering? Kan vi inte bara spela på vanliga trummor?

4. Om det hade varit pensionärer som hade slagit på pensionärsrumpor, då hade det varit helt okej, eller hur?
Nej, nu får du sluta. Men jag medger att idén tilltalar mig.

No comments: