Tuesday, January 29, 2013

Dilemma

Såhär är det. Att ju mer jag säger till mig själv att "take a chill pill" och ids inte jaga upp dig, ids inte bry dig för det leder ingen vart - desto mer bryr jag mig, desto mer stjälper jag ut, desto mer har jag plötsligt att säga. Har bara märkt den tendensen här på sistone; om jag har nån form av manodepression så är jag alltså manisk nu, hej här är jag! Inte SÅ illa kanske? Bara aningen egocentrisk, ändå med en helt okej förståelse för andra.
Idag skulle jag egentligen göra en hel del, men dagen har bokstavligen gått åt till att läsa blogginlägg och kommentarer på blogginlägg, det är för jävligt det där egentligen; roligt med bloggar, men när man ska bli så engagerad, involvera sig så till den grad att det äter upp ens egen tid ju. Tid som man förr då man inte hade internet, hade använt till något sånt där som jag inte ens kommer ihåg nåt mer vad man gjorde. Läste en bok, ritade en bild kanske. Skrev i en vanlig skrivbok med kulspetspenna, skrev för ingen annan.
Hur gör ungdomar idag? När jag var yngre fotade jag en hel del, ritade också, men inte satt jag upp de bilderna på nåt onlinegalleri eller på nån blogg. Hur lyckades jag liksom? Om jag hade varit låt oss säga 16 idag, så hade jag säkert bokstavligen BOTT på internet, så som jag gör nu; fullkomligt förverkligat mig genom bloggar och kommentarforum och lusläst allt om den här mänsklighetens sätt att vara och försökt tolka det här sociala samspelet som uppstår i en konstig internet-tillvaro som varken är helt på riktigt eller går att förbise. Och så hade jag antagligen bombarderat världen med mig själv och mitt, vilket hade gett mig en helt galen självbild. Jag hade inte velat att jag som 16-åring hade haft samma tillgång till internet som nu, hur ska jag säga det här nu för att inte låta som en gammal subba? Det är väl såhär det är, att man hela tiden tycker att saker och ting var bättre förr, men min själ - jag märker ju att ständig kontakt till internet gör mig å ena sidan vild och full av idéer men å andra sidan på ett oproduktivt sätt; jag får aldrig nånting gjort, konkret.

No comments: